София няма белег, че след дни е Бъдни вечер и Коледа, нито пък идва Новата година!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sofiya-nyama-beleg-che-sled-dni-e-badni-vecher-i-koleda-nito-pak-idva-novata-godina/123005 SvobodnoSlovo.eu
София няма белег, че след дни е Бъдни вечер и Коледа, нито пък идва Новата година!

Талпите по Шишман били пейки, не били бойно съоръжение, което да тренира мирните граждани за Игри на волята, нито е сделка между СОС и травматологията на Пирогов!

Били на Фандъкова по европейски проект и не можели да ги махнат, щото щели да нарушат договор и ЕС щял да ни съди и щели сме да плащаме милиони еврА неустойки... викат от Общината и близки на властта. 

Коя великанска ръка разхвърля на случаен принцип огромни талпи/греди? Кой разреши това? Публикувайте концепцията, а също - кой е в комисията, която е финансирала това. Като почнем да споменаваме имена и пари, може и да почнат да се оправят нещата.

Между другото златните арки и мистериозния килим са напън на сегашното управление - изпълнители викат, че не били взели стотинка, от общината викат, че били платили 50 000. Много интересен случай! Килимчето било с неизвестен автор, а не от авторите на златните гилотини - това си е за малък разказ!

На маймуни ни направихте, ей! 

Обаче искам да припомня, че парите по проекти за градски пространства, култури и прочие дивотии, беше дългогодишната сглобка между Герп и ДБ, ДСБ, а вече ППДБ. Така с милиони, уверявам ви, даже стотици милиони се изгради една интересна прослойка - грантови културтрегери - те се отгледаха от сегашната сглобка. Искаш да си имаш послушни "интелектуалци" - ми даваш му пари по проекти, ако не слуша, си създаваш чисто нови свои "интелектуалци", "творци" и прочие. Това ние не сме го измислили, така е откак свят светува. И така:

Неустойки за опасни пейки не се плащат, а тутакси се взимат мерки по премахването им, защото застрашават живота на гражданите КОИТО ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ, бе, идиоти. А щом кмет на София не може да контролира средата, то майната му на такова управление.

Тези луди хора почвам да ме плашат, но ако се отстраним от емоциите, то аз виждам упражняване на насилие върху градското публично пространство, което чрез насилие да бъде напълно подчинено. Априори тези пространства се създават спонтанно като публични, отворени пространства, където хора по интереси се събират.

Такива по соца бяха много знакови места - Синьото, Кравай, Попа, Кристал и др. Всички те методично бяха унищожени. 

Днес градските пространства се превземат с избрани и платени от властта "проекти" - те не са създадени отдолу нагоре, т.е. - от хората, а отгоре надолу - от властта.

Градските пространства се оказаха места, които се контролират от властта. Там и културата вече е контролирана, не може да е спонтанна. Такава йезуитска диктатора никога не е имало. 

Оказа се, че властта рязко нахлу в празните (според тях) публични пространства. Защо ги притесняват празните площади и празните публични места? Отговорът е много прост - страхуват се от тях, защото там могат спонтанно да се събират хора. Даже се изтърваха и казаха, че празните площади трябва да ги обживеят, но както те искат, планувано и контролирано.

Как да изконтролират средата??? Като я запълнят с техни предмети, които целят веднъж да запълнят празното и опасно пространство, втори път - да подменят символите и употребата на това публично място...

С какво запълват - бъчви, арки, евтини пивници, кенефи и ТАЛПИ, които запречват директно преминаването на пространството.

Изумителен е страхът и некадърието на тези! 

Бях си обещала да не пиша повече за политика, но това е моят град и случващото се е чудовищно.

Препоръчах на оправдаващия се общинар да осветят поне уличките в центъра на града, защото е такъв страшен мрак и мизерия. И ако ни тренират за апокалипсис, то увеверявам ви, че той ще почне от вас, драги управляващи. 

София няма белег, че след дни е Бъдни вечер и Коледа, нито пък идва Новата година!

Тъжна, олюпена, кална, потънала в мрак, но с талпи, които наричат пейки, златни бутафорни арки/гилотини, които наричат - порти към храма, и Коледен базар между свети места и най-знаковото място, почитащо загиналите герои, и там - между кал и бурета, се плюска и пие на корем. Между другото бъчвите са разположени като военно съоръжение... Опс, забравих - и кенеф залепен за храма, барем никога повече да няма снимка беш обобщен визуален образ - Православна църква и кенеф вървят заедно.

Това ни разказват! А днес една вика, че Светлината било символ на еврейския празник Ханука и ние сме били уроди, че не го харесваме и сме махнали арките с надписа Светлината в нас, демек, поздрав от евреите било. Може и да сме уроди, но Ханука си има църква, ние там не слагаме кръстове на вратата.

Да ме простят приятелите ми евреи, но някой дърпа опашката на антисемитизма, при това съзнателно. Мислете!

Гергана Пирозова

6 Коментара

Червената шапчица

преди 4 месеца

Николета Лозанова изглежда изумително секси по дантели

Коментирай

Али Баба

преди 4 месеца

А българската православна църква защо не е взела отношение по темата? Или и там с едно рушветче воже

Коментирай

Али Баба

преди 4 месеца

А българската православна църква защо не е взела отношение? Или и там с едно рушветче се уреждат сергиите с кебапчета...

Коментирай

Ани

преди 4 месеца

Браво,Гергана !!

Коментирай

Ани

преди 4 месеца

Браво,Гергана !!

Коментирай

Чудо Юдо

преди 4 месеца

Страхотен коментар! Поздравления за авторката, казала е кратко и точно това, което си мислят милион софиянци.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.