"Свободна Европа" дава платформа на радикално лява ЛГБТ активистка да пише как в България трябва постепенно да приемем изчезването си

https://svobodnoslovo.eu/komentar/svobodna-evropa-dava-platforma-na-radikalno-lyava-lgbt-aktivistka-da-pishe-kak-v-balgariya-tryabva-postepenno-da-priemem-izchezvaneto-si/125558 SvobodnoSlovo.eu
"Свободна Европа" дава платформа на радикално лява ЛГБТ активистка да пише как в България трябва постепенно да приемем изчезването си

"Свободна Европа" дава платформа на радикално лява ЛГБТ активистка да пише как в България трябва постепенно да приемем изчезването си и да преминем към режим на културно "разтваряне" и глобализиране, включително в образованието, за да приемаме по-лесно мигранти от Африка и Близкия Изток. Дава пример с "Аз съм българче". 

Това можеше да бъде добър повод да обсъдим на какво се дължи тази граничеща с патологията себеомраза и културен релативизъм у либералите, колко дълбоко е залегнала в елита ни и как да му противодействаме. Но...

Но, вместо това, в следващия момент стотици Възрожденски, русофилски, комунистически и конспироложки групи, станици и телеграм канали почват истерично да бълват "новината", че "Ще забраняват Аз съм българче!!!". Нищо общо с текста в "Свободна Европа", просто нечия измислица за събиране на лайкове. 

Умнокрасивите умело веднага реагират и почват да оборват тази лъжа. Така изведнъж вместо разговор докъде е достигнала в България отровата на крайнолевите като авторката в "Свободна Европа", ситуацията се обръща на подиграване с чулите-недочули, изпаднали в поредната паника от нищо възрожденци, лелки и конспиролози. Вместо да се обясняват самите умнокрасиви защо промотират най-радикалното крило на западната Woke култура, им се дава възможност те да се подиграват, и с право, на поредната партенка и това колко много хора в България вярват на всяка лъжа, написана в интернет. 

Този филм се повтаря редовно и почва много да ми лази по нервите. У нас има една немалка сфера от редовно изстерясващи почитатели на конспирациите, фенове на Възраждане и БСП, предимно русофили и комунисти, които така изплискват легена при всяка глупост на либералите, че обръщат ситуацията в тяхна полза. Вече каквато и простотия да направят умнокрасивите, след точно два дена конспиросферата в лявото политическо пространство толкова ще е изплискала легена с измислици, истерия и откровени лъжи, че цялата ситуация е обърната в полза на същите тези сгафили умнокрасиви. Които вместо да трябва да се обясняват за гафа си, имат възможността да се подиграват на глупостта или оборват лъжите. 

И това, впрочем, започва да се забелязва и да има ефект върху политическия център, върху онова тихо мнозинство, което не е нито либерално, нито вярва в Кемтрейлса. Като историята с лъжливото овчарче, започва да става все по-трудно да накараш тихото мнозинство в центъра да подскочи срещу някоя либерална простотия, както например стана с протестите срещу Истанбулската конвенция преди години. Съвсем наскоро надробиха много по-голяма щета от ИК с изтърбушването на Наказателния Кодекс в полза на ЛГБТ лобито, но вече енергия за протести или дори възмущение като с ИК просто нямаше. Защото от конспиросферата в ляво вече се тръби всеки Божи ден за нещо, което в половината случаи се оказва невярно. Нито някой е тръгнал да бута Шипка, нито да маха "Аз съм българче", но и двете бяха превърнати в истерия, с която окончателно караш мнозинството просто да изключи. Да си каже "абе да правят квото искат" и затвори фейсбук, защото се е изморил вече да гадае коя аларма е истина и коя лъжа. 

Казвам го от позицията на а антилиберален човек - ще изгубите битката за центъра, за мнозинството, ако продължавате да превръщате всеки възможен казус в скалъпена, шизофренична и отчаяна конспирация. Утре ще трябва да вдигнем хората наистина, за реална опасност или либерално безумие, и те просто няма да дойдат, защото сте им изгубили доверието за няколко допълнителни лайка във Фейсбук.

Кристиан Щкварек

4 Коментара

Гост

преди 3 месеца

Т.е. според г-н Шкварек виновни са не тия които отварят прозореца на Овертън, а тези които силно крещят срещу това. Интересна логика. Особено като си спомним за ПСА и какво стана с него.

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

Съгласен съм с Гост, г-н Шкварек. Реакциите ни са срещу самата идея за "Аз съм българче". Това - неговото отпадане от учебните програми - просто не трябва да хрумва никому! Никога, при никакви обстоятелства! Защото всяко замълчаване един ден ще доведе до отпадането му, както стана с "Балканджи Йово" и ред други... политнекоректни... днес произведения! Немислимото ще стане реалност!

Коментирай

Дани

преди 3 месеца

Шварек, ти сигурно си разсъждавал така и за махането на ПСА? И аз мислех, че ни будалкат и не им обръщах внимание, ама какво стана? Кажи де!

Коментирай

ГОСТ

преди 3 месеца

МАЙ ТИ СИ ИЗПЛИСКАЛ ЛЕГЕНА ПОВЕЧЕ?! СЛЕД КАТО ОТКРАДНА ИДЕЯТА ЗА ШЕСТВИЕТО НА СЕМЕЙСТВОТО, ВЗЕ МНОГО ДА СЕ ИЗЖИВЯВАШ! И МЕ СЪМНЯВАШ ВСЕ ПОВЕЧЕ! ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА Е БУДНО И НАЩРЕК ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРОВОКАЦИИ, ВЪВ ВОЙНА СМЕ АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.