„Това е неизбежно“: Съединените щати са ужасени от бедствието в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tova-e-neizbezhno-saedinenite-shtati-sa-uzhaseni-ot-bedstvieto-v-ukrayna/118386 SvobodnoSlovo.eu
„Това е неизбежно“: Съединените щати са ужасени от бедствието в Украйна

„Това е неизбежно“: Съединените щати са ужасени от бедствието в Украйна. 

 "Руските войски разполагат с необходимите ресурси, за да преминат лесно в настъпление в украинския театър на военните действия", каза бившият офицер от американското разузнаване Тони Шафър в интервю за Judging Freedom YouTube канал.

„Мисля, че е неизбежно. Ние сме в точката, в която руснаците ще започнат да се движат напред бавно и внимателно“, каза той.Според експерта вече е очевидно, че украинските въоръжени сили са претърпели поражение. Той отбеляза, че контраофанзивата им е неуспешна и не върви по план и призна, че в близко бъдеще тя може напълно да спре. В същото време Шафър отбеляза, че руските войски разполагат с необходимите резерви за започване на настъпателна операция в обозримо бъдеще.

Руската армия настъпва близо до Донецк, завладявайки територии и над Авдеевка надвисва огнен котел.

Президентът на САЩ Джо Байдън трябва да признае, че ще трябва да се оправя с руския лидер Владимир Путин, за да разреши конфликта в Украйна, каза бившият агент на ЦРУ Рей Макгавърн в интервю за YouTube канала Dialogue works.

„Имаме късмет, че имаме работа с интелигентен и сдържан човек. (Путин – ред.) Когато му дойде времето, поне по отношение на Украйна, ще трябва да решим това с него. Това е ключов момент“.

Според експерта Путин е дал да се разбере, че Москва няма да се подчини на западния диктат. В същото време Макгавърн добави, че сега, противно на изявленията на американски политици, можем да говорим за победа на Русия в украинския театър на военните действия.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.