ТОЗ НАРОД НЕ НАУЧИ ЕЗИКА НА ПРЕМИЕРА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/toz-narod-ne-nauchi-ezika-na-premiera/3444 SvobodnoSlovo.eu
ТОЗ НАРОД НЕ НАУЧИ ЕЗИКА НА ПРЕМИЕРА

А уж сме били на второ място по интелигентност народ. На първо място са завършилите в Харвард семантици. И, ето, пак не разбрахме посланието на Премиера, да се свети името му. И, маслото му да се свети, бих добавил.

Заминал бил за Царево да види пораженията от земетресението в бившето селище Мичурин. (Апропо, Мичурин е съветски учен, който кръстосвал различни неща, за да получи още по различни неща. Кръстосвал диня с ябълка, ягода с череша... А когато се опитал да направи дете кръстосал и краката на жена си. Професионално изкривяване...)

Та тръгнал Премиерът да види последиците от земетресението в черквата на Мичурин, който се казва Царево сега, благодарение на кръстосване на имената по време на възродителните процеси по тези земи. И заминал с Лена Бориславова - кръстоска между социалистически реализъм и пазарлъшка икономика.

И тъй като нямало такова земетресение Премиерът може пък да е решил да предизвика такова с Ленчето, само и само да докаже правотата си. След което ще избягат от земетресението, за да се скрият в обкръжения Киев, където било далеч по-безопасно от Царево...

Христо Стоянов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.