Турция не гледа към ЕС и подаде заявка за членство в БРИКС,а Борел се опитва да поставя условия?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/turciya-ne-gleda-kam-es-i-podade-zayavka-za-chlenstvo-v-briksa-borel-se-opitva-da-postavya-usloviya/122193 SvobodnoSlovo.eu
Турция не гледа към ЕС и подаде заявка за членство в БРИКС,а Борел се опитва да поставя условия?

Турция не гледа към ЕС и подаде заявка за членство в БРИКС,а Борел се опитва да поставя условия?

Турция отдавна не се натиска за Европейския съюз,а още през 2022 г. подаде заявка за членство в БРИКС.Обаче Жозеп Борел и еврокомисаря Оливер Вархей стават смешни с опитите си да натискат Турция да прекрати заобикалянето на санкциите срещу Русия и всички дейности, които не зачитат суверенитета на страните членки на ЕС. 

 Тия двамата се изхвърлят в специален доклад за отношенията между ЕС и Турция и условията за сближаване на двете страни.Ако Турция спазела тези изисквания, от Брюксел препоръчват възстановяване на двустранните диалози на високо ниво, които бяха спрени през 2019 г. 

 БРИКС е нож в гърба,както на САЩ,така и на ЕС. Повече от 40 държави кандидатстват за БРИКС,съобщи първият дипломат на Южна Африка, отговарящ за отношенията с блока Анил Суклал,цитиран от "Ройтерс".Там бяха 70 държави от цял свят.Дори и Франция се опита да пропълзи в БРИКС,но незабавно бе отхвърлена от Москва.

 Макрон,който поиска да присъства на среща на върха на БРИКС в ЮАР,получи обиден политически ритник от африканската държава,която се съобрази с Русия.

 Припомням,че на 10.11.2023 г. ЕС за първи път отбеляза, че Турция се е отдалечила значително от Европейския съюз и не може да се обмисля отварянето или затварянето на глави.

 Турция е на път да напусне и Съвета на Европа! Последните събития показват, че тя скоро може да престане да бъде член на организацията,пише "Икономист".

Йордан Халачев

1 Коментара

Ръководството

преди 2 месеца

АКО ТУРЦИЯ И ПАКИСТАН БЪДАТ ПРИЕТИ В БРИКС ТО ТОГАВА Г7 ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМ ДЪРЖИ СЕНКА С ЧАДЪРИ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.