УБИВАТ ГРАДОВЕТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ubivat-gradovete/26414 SvobodnoSlovo.eu
УБИВАТ ГРАДОВЕТЕ

В Пловдив днес ще има протест срещу плановете да се застрои Гребната база. Поредните планове. Парите не миришат за богатите и управляващите и са готови да прегазят всички граждани и да ги принудят да дишат отровен смог, само и само да печелят. Без да се замислят, че и те и децата им ще живеят на същото място. Може би.

Гребната база отдавна е обект на нездрави интереси. Например пещерски. Ноторен факт за просветените в общинските дела. Преди години общината загуби около 134 декара, като ги внесе като апортна вноска в едно търговско дружество, за което беше пределно ясно какви интереси защитава и на кого. Както и това, че няма никакви намерения да прави увеселителен парк на Гребната база, а само да прибере общинската земя и то - подчертавам - БЕЗ ДА ДАДЕ И ЕДНА СТОТИНКА. Дадохме 134 декара и получихме нула стотинки. И частни имоти на Гребната база, която е на пловдивчани. Или поне би трябвало да бъде.

Когато работих в общината, успях да спра интересите на едно софийско дружество с измама да придобие десетки декари също на Гребната база. Поземлена комисия върнала 25 декара на едно подставено лице само срещу декларация, че тези имоти били негови. Той ги продава на известна софийска фирма за четири милиона. И те искат да променят ПУП-а, за да строят. Е, тогава успях да ги спра. Но много сделки и ПУП-ове минаха. Апетитите към тази зона не секват. А ОУП-а е удобен начин да се узакони престъпното деяние на управляващите.

Въпросът е какво е мнението на главния архитект на Пловдив? За пробива на Водната палата той удобно е упълномощил друго лице да подпише Разрешението за строеж. Бягство от отговорност или нещо друго? Смята ли, че Пловдив има достатъчно зелени площи, при положение, че вече почти не останаха паркове и детски площадки? Смята ли, че парите опрощават престъпленията?

Важно е гражданите да реагират на всяко едно посегателство. Гребната база не е на Здравко Димитров, не е на арх. Ахрянов, не е на общинските съветници. Тя е на пловдивчани и трябва да я оставим и на децата си. Затова това безумно решение за ОУП-а трябва да бъде отменено. За да не се срамуваме от децата си.

Елена Гунчева-Гривова

* По причина, че все още трябва да пазя крака си, няма как да отида лично да подкрепя протеста. Но се присъединявам към каузата, защото Пловдив заслужава това.

4 Коментара

Ха- Ха

преди 1 година

Защо давате думата на тази жена? Аз от нея не чакам да ме учи нито на морал, нито на право.

Коментирай

Безпристрастен

преди 1 година

Общинска лелка ... Която явно се възприема на сериозно ... Смех ...

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Обикновен фашизъм. Заграбването на общинска земя от местните феодали е добило чудовищни размери в територията България. Всички помним кметицата Иванчева, която реално се бореше с феодалните апетити в един софийски район. И видяхме, как за да я спрат, а също за страх и назидание на останалите, и пришиха дело със скалъпени доказателства. Резултат - затвор за нея. А за г-жа Гунчева - поздравления! Статиите и са като пламък...

Коментирай

До: ИвайлоК

преди 1 година

Много пламенни наистина .. Пълни с клишета ... Не знам защо ни занимава с алкохолизирания си поток на съзнанието ... Да се чуди човек какви ли субстанции използва ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.