Украинските бежанци изиграха баналната пиеска "Номерът на китайката"

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ukrainskite-bezhanci-izigraha-banalnata-pieska-nomerat-na-kitaykata/2717 SvobodnoSlovo.eu
Украинските бежанци изиграха баналната пиеска "Номерът на китайката"

Украинските бежанци изиграха баналната пиеска "Номерът на китайката", а публиката, в лицето на Държавната агенция за бежанците, общинските администрации, БДЖ, транспортни фирми и немалко от собствениците на хотели и управители на почивни бази, останаха изненадани от липсата на десетки и стотици бежанци, които днес трябваше да се пренастанят от черноморските хотели във вътрешността на страната.

Това се съобщава в новинарските емисии. Поредната демонстрация на управленското бездарие, освен че струва много пари, показва абсолютната некадърност на десетки държавни административни органи и стотици чиновници. Бежанската вълна не беше предвидена, разви се хаотично. Така и ще приключи някой ден. Бежанците не бяха и продължават да бъдат неконтролирани групи от хора, за които не е известно какво внасят в България. За тях няма нито митнически, нито граничен, нито паспортен и финансов контрол. Много от тях демонсрират завидно икономическо състояние. Други имат свои имоти, но предпочитат програмата за закрила и безплатното пребиваване в многозвездни хотели. Имат и привилегията да пътуват безплатно.

Обстановката отдавна излъчва позиви за организиран хаос, нелегална търговия вероятно и на забранени стоки и изделия, контрабанда и др. криминални деяния. Но никой не се занимава с украинските бежанци, които злоупотребяват с нашите съчувствия, състрадания и прословутото ни гостоприемство. Никой не знае или не казва как и кога ще приключи всичко това, но нямам съмнение, че тарикатите, които са се възползвали от управленското бездарие не са един и двама. И може би те са платили на продажните некадърни управници да предизвикат хаоса и кризата? Кой знае... Едва ли ще научим някога кои са, колко са и колко кинта са захлебили тарикатите.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.