ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vazmozhno-li-e-pravitelstvo-na-malcinstvoto/111 SvobodnoSlovo.eu
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

Уточнявам заглавието – възможно ли е правителство на малцинството, съставено от ПП и ДБ. Двете политически формации заслужават адмирации за намерението си да прокарат такъв кабинет. Усещам повишена политическа зрялост у хората на Кирил и Асен. Те сбъркаха с отказа си да съставят предизборна коалиция с Демократична България. Сега поправят грешката си по един разумен и мъдър начин.

ГЕРБ вече загубиха инициативата в новия парламент. Ясно е, че никой не иска да управлява с тях. ПП ще вземе втория мандат за управление с ясната мисъл, че си струва да опитат да съставят кабинет. За всички е ясно. Онези, които не подкрепят кабинет на малцинството, дефакто ще повторят коалицията на мрака, която свали предишното управляващо мнозинство.

Най-хубавото в цялата история е, че ПП и ДБ ще получат допълнителни политически бонуси при едни нови избори през март. Както и това, че двете формации ще се явят с единни кандидати на кметските избори в София и другите големи градове на страната…

Владимир Танев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.