Висотата на един народ не се измерва с височината на пилоните му.

https://svobodnoslovo.eu/komentar/visotata-na-edin-narod-ne-se-izmerva-s-visochinata-na-pilonite-mu/112114 SvobodnoSlovo.eu
Висотата на един народ не се измерва с височината на пилоните му.

И пак за пилона, драги ми сънародници.

Висотата на един народ не се измерва с височината на пилоните му.

Ако правите разлика в лексикалната семантика на думите „висота” и „височина”, ще разберете какво имам предвид.

Висотата на народа е в неговите малки ежедневни отпечатъци - в чистотата на улиците, в обноските с близки и непознати, в удоволствието да поздравиш с „Добър ден” продавачката в магазина, в отношението към други народи, в отговорността му към природата.

Висотата на един народ се измерва и с неговата езикова грамотност (дори в социалните мрежи!), с хигиенните му навици, с познанията му за света.

Висотата на един народ е в неговата духовна осанка, а не в коленето на прасета по улиците. В прочетените книги от семейната библиотека, а не в изхвърлянето на боклуци в реки и дерета.

Висотата на един народ е в националното му достойнство, когато ходи на избори, а не в примирението с душеприказчиците, за да си спаси изпросеното и измълчано чиновническо местенце.

Висотата на един народ няма нищо общо с височината на пилона с трибагреника, под който ще се ширне щедра уханна кебапчийница.

Фрапантната показност е признак на комплекси и белег на малоценност. Мисля, че още дълго имаме да израстваме до съзнаването, че именно малките ежедневни неща определят физиономията и висотата на една нация.

Лидия Делирадева 

12 Коментара

Жалко

1 year before

Много жалко сравнение от госпожата авторка - между идеята за пилона с българското знаме на Рожен и коленето на прасета по улиците (в което лично аз не виждам нищо лошо) и изхвърлянето на боклука на улицата. Много долно се опитва да пробута това жалко сравнение, тъй като няма никакви смислени аргументи против идеята. Андролова и тя прави само аналогии по същата тема.

Коментирай

Иван

1 year before

Браво, Лидия!

Коментирай

Иван

1 year before

Браво, Лидия!

Коментирай

Мишо

1 year before

Другарко Делирадова, пилона със знамето на България не е "фрапантната показност - признак на комплекси и белег на малоценност"! Такъв признак са малоумните действия и бездействия на психодесните майкопродавци_"евроатлантици"! Справка - цялата кохорта на ГЕРБ, цялата кохорта на ПП и ДБ, цялата кохорта на ДПС..... Но те не Ви дразнят, нали?

Коментирай

Мишо

1 year before

И между другото Делирадева, иди в Турция и виж за какви пилони и знамена иде реч, но пък да те са с "комплекси за малоценност", къде ще се мерят с евроатлантически "колоси" като нас....

Коментирай

Мишо

1 year before

Делирадева, Делирадева.....

Коментирай

Наблюдател

1 year before

Пилон още няма, ама на някои вече им се привидяха кебапчииници и бирарии. Ах гиди, сороски мекерета. А на пилона да се вее знамето на геювите не щете ли?

Коментирай

Иванчо

1 year before

Всичко България втасала, само пилона и кусур. По-голяма глупост не можахте ли да измислите. Преди години едни такива умници изградиха в Хасково най-високата богородица и какво от това. Харчене пари на вятъра за глупости.

Коментирай

Лили

1 year before

Един народ, който толкова години облъчват от медиите, че прост, глупав, на дъното на Европа, крадлив.....има нужда от повдигане на самочувствието.Та във всички градове, общини, министерства забиха Украинското знаме, а българското , почти го няма или се вее изпокъсано, че нямало пари за ново! нека се вее, нека се вижда, нека трепти в сърцата на хората! Иначе продаваме българщината! Та това знаме е пазено с кръвта на дедите ни!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.