Войната в Украйна вече не е в ръцете на Запада, ние къде сме тръгнали?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/voynata-v-ukrayna-veche-ne-e-v-racete-na-zapada-nie-kade-sme-tragnali/54746 SvobodnoSlovo.eu
Войната в Украйна вече не е в ръцете на Запада, ние къде сме тръгнали?

Няма съмнение, че световната активност на Китай като дипломатически фактор и плацдарм за преговори и посещения от всякакъв характер започна веднага след посещението на Си в Москва. Какви роли си разпределиха два от трите глобални играча на картата на света, предстои да разберем тепърва.

Цял списък посетители се изреди в Пекин.

Но продължават и китайските посещения в Москва, където днес е военният министър на азиатската държава и вече се срещна с Путин.

Впрочем обявяването на това посещение стана точно по време визитата на Аналена Бербок, типичен представител на неолибералния разрушителен глобализъм, докато Китай обсъждаше с нея дали ще изпраща и ще изпраща ли оръжия на Русия. Външният министър и заяви, че няма да изпраща оръжия и в същото време се оказа, че военният ще посети РФ.

Тъй като Русия е блокирана отвсякъде от ястребите, много ясно, че Китай ще оглави външно антиглобалистката коалиция.

Действайки гръб в гръб, държа да припомня, че Китай и Русия нямат военен договор, нито политически договор, работят заедно на база договор за приятелство и сътрудничество, подписан през 2019 и подновен за 5 години през 2021 година.

Превръщането на Пекин в световна геополитическа столица има много проявления.

Вижда се, че интересът идва и от двете страни, от глобалистите и от антиглобалистите и от намиращият се извън всякакви политически критерий украински президент.

Продължават опитите да бъде вбит клин между Китай и Русия. Не успяват тези опити, това изключително изнервя Запада.

Посещението на германският външен министър премина при поредните излагации на европейските политици, но държа да отбележа, че за разлика от Макрон, Аналена Бербок е била изключително остра и арогантна при лобирането си пред Пекин за отстраняване от пътя с Русия. При това, разглеждането на материалите от разговорите показват, че Китай леко е потрепнал от бруталния немски натиск.

Въпросът за мен оттук насетне е до каква степен обществата във Франция и Германия са обсебени от тъмните сили на либерализма и до колко ще реагират на стартиралия процес в ЕС на еманципация от САЩ?

Според мен Германия е дълбоко загубена кауза, във Франция се вижда ясно, че народът е буден и реагира.

Защо това е важно?

Защото предстои да разберем кой ще оглави Европа в антиглобалисткия процес, това чука на вратата на континента като последен шанс за спасение. Ако Франция и/или Германия не успеят да се спасят и да оглавят изхода, съвсем спокойно може България да стане европейски антиглобален лидер и това не е шега.

У нас процесите на отравяне на обществото са силни, но далеч не фатални, както е в центъра и запада на континента.

Друг важен гост в Пекин беше Лула Да Силва, противоречивият бразилски президент. Като акцентът на тридневната бразилска визита беше БРИКС като контрапункт на Г-7 и долара.

Посещението на Лула в Китай беше съпроводено с официалното обявяване на обща банка на БРИКС, която се оглави от Дилма Русеф, българската следа в БРИКС. Разбира се, че това събитие остана извън новините в България, но ние вече знаем, че цялата официална медийна среда у нас е собственост на Държавния Департамент на САЩ и следователно българите научават само това, което САЩ искат да знаят, точно както преди научаваха само това, което СССР искат да знаят.

Създаването на банка на БРИКС има една основна цел и това е ИЗЛИЗАНЕ ОТ ДОЛАРА. В организацията сега има 5 държави и един куп подадени молби за членство. Всички те не желаят да използват повече долара и засега ще се разплащат в собствените си валути помежду си.

След края на визитата в Китай Лула Да Силва обяви създаденото на коалиция на мира, държави, които заедно да организират край на войната в Украйна.

Разбира се, че при условията на Русия! Неофициално.

Значи имаме два действащи лагера с изравняващи се сили. Впрочем рядко се говори за военната мощ на БРИКС, като жива сили и потенциален военен блок. Несъмнено това е и контрапунктът на НАТО, засега в латентно състояние.

Русия и Китай постигат безпрецедентно раздвижване на 4 континента – Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Чрез дипломация и икономически отношения засега. Предстоят и политическите прояви.

Всички държави от Северна Африка са заявили готовност за възстановяване на дипломатическите връзки със Сирия.

Течащият в Судан пореден държавен преврат е опит да се обърне курса на страната от САЩ към Русия/Китай.

Главоломно върви всичко, ние чакаме ГЕРБ, ПП и ДБ да ни отрежат главите.

Еврозоната изчезва, ние къде ще влизаме?

Войната в Украйна вече не е в ръцете на Запада, ние къде сме тръгнали?

Анастасия Гешева

http://pogled.eu

6 Коментара

Гешева . . .

преди 5 месеца

Това е въпрос с повишена трудност . . . Ако успеете да намерите отговора, може да сте следващият премиер . . . Един хипотетичен глас от мен . . . :)

Коментирай

Ст.Либертов

преди 5 месеца

От всичко нацвъкано досега от др. Сийка Гешева става ясно, че тя е типичен представител на на Маркс-ленинизма, който бе войнстващият мироглед на вече порядъчно мухлясалия тоталитаризъм от миналия век. Но тя не изпитва никакви съмнения относно своята "правота", а все така безпощадно громи този неудържимо загниващ капитализъм, който сега наричат либерален, и където, за разлика от нашите 700 лв на месец, хората живеят с над десет пъти по-високи доходи. Но Се ла ви: Само Умният може да се променя, като осъзнава заблудите си, Глупакът остава един и същ.

Коментирай

Цецо

преди 5 месеца

Либертов, глупака не е Гешева ,ами си ти, не можеш да разъдиш,че на запад живеят толкова богато,защото ограбиха света Сега грабят и нас.Има ,ли държава която не е ограбена от американци,британци,французи,испанци,нидерландци,италианци,португалци и др.Помисли малко,или мисленето много,много не ти се отдава.

Коментирай

Цецо

преди 5 месеца

Либертов, мисленето ти е на ученик от 3 клас.Всички западни държави живеят богато защото са ограбили други народи така както сега ограбват България.Американци,британци,испанци,португалци,холандци ,италианци,французи и др.ограбват целия сбят от векове,защо не можеш да го проумееш.

Коментирай

Доайен

преди 5 месеца

Нашите правителства имат уникалната дарба да бъдат винаги на страната на губещия ! Няма да ни разочароват и сега ...

Коментирай

Ст. Либертов

преди 5 месеца

До Цецо. Цецо, какво ти ограбват, че си толкова бедничък откъм мисъл, друже, а богат на папагалщина? От простотията ли ти грабят, от мързела или неграмотността?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.