Все по-зле и по-зле. Температурите достигат нови върхове, но светът не успява да намали емисиите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vse-po-zle-i-po-zle-temperaturite-dostigat-novi-varhove-no-svetat-ne-uspyava-da-namali-emisiite/122165 SvobodnoSlovo.eu
Все по-зле и по-зле.  Температурите достигат нови върхове, но светът не успява да намали емисиите

Все по-зле и по-зле.

Температурите достигат нови върхове, но светът не успява да намали емисиите.

Шоу и шок: Конференцията за изменение на климата ще се проведе в Обединени арабски емирства. Около 70 000 политици, климатични активисти и легиони от лобисти се спускат в тази богата на петрол земя за 13 дни климатични преговори, двустранни разговори и някои сериозни мрежи.

Доказването, че ОАЕ — един от най-големите производители на петрол в света — е правилният домакин за конференцията, винаги щеше да остане монументално предизвикателство за организаторите.

.....................

 Доклад на ООН, публикуван миналата седмица, предупреждава, че Земята е на път да се нагрее с 3 градуса по Целзий, ако не се предприемат агресивни действия.

Това на практика нарушава обещанието за поддържане на покачването на температурата доста под 2C над прединдустриалните нива, залегнало в Парижкото споразумение, което страните приеха на COP21 през 2015 г.

Боян Дуранкев

5 Коментара

Иванчо

7 months before

Като ни опече ,ще се кротнем и Земята сама ще си върне равновесието!

Коментирай

moitoi

7 months before

Как да обеднеят народите???Чрез ..климатичните промени...!!!

Коментирай

Пенчо ?

7 months before

Копи/пасте: поддържане на покачването на температурата доста под 2C над прединдустриалните нива. Може ли, някой да преведе?

Коментирай

Евгени

7 months before

Пенчо, отварят се вратите на всички налични фризери на човечеството, и ето, температурите се поддържат...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.