Всичко, свързано с военната операция на Путин в Украйна, има пряка връзка към световните процеси

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vsichko-svarzano-s-voennata-operaciya-na-putin-v-ukrayna-ima-pryaka-vrazka-kam-svetovnite-procesi/2612 SvobodnoSlovo.eu
Всичко, свързано с военната операция на Путин в Украйна, има пряка връзка към световните процеси

Глобалната промяна на световния ред върви с пълна пара напред.

Центърът на АНГЛО-САКСОНСКИЯ глобализъм е почти напълно на светло и почти напълно вече не крие нито намеренията си, нито действията си. Единствените хора, които са в заблуда какво става на Земята, са тези, чиито мозъци са тежко поразени от хибридната глобална война, която декларира опорни представи - Западът е добър и процъфтяващ, Русия е лоша и загива. Както винаги ще спомена, промиването на мозъците става чрез медиите. Но не само.

Двете гнезда на ДД са в фронтална атака, защото не могат да издържат събитията и Путин ги принуди да излизат от подземията, в които досега живееха в буквалния и преносен смисъл. Няколко пъти казах, че завод Азовстал е крайъгълен камък на световното антиглобалистко движение в буквален и преносен смисъл.

Едното гнездо, Англия, разкри план за бъдещето си като световен господар, за който не подозирах, но който не ме учуди.

Англия подготвя нов ЕС и НАТО, две в едно. И икономически и военно.

Този нов съюз включва Прибалтика, Полша и Украйна. Тенденцията е в него да влязат още Румъния, Турция, за България не ми е ясно, защото мисля, че и на английското разузнаване не им е ясно дали България ще им трябва. Към този план са предвидени и Скандинавието, Финландия с водеща антируска роля.

Това е фактически английска завеса, която искат да спуснат от Балтийско до Средиземно море и не представлява нещо ново като геополитическа идея на Англия. Тази идея повтаря по точки действията на Англия за изолиране и блокиране на Русия от средата на 19 век и Кримската война. Новото днес е открития стремеж Англия да възвърне своето световно господство от ръцете на САЩ. Дали е недоволство от американския задкулисен елит, който не се справя вече, или е съвместен нов заговор между двете гнезда, още не мога да преценя. Но заявявам, Англия с този проект открито се надява да изземе водещата световна роля срещу Русия и Путин.

Този план тактически повтаря Триморието, но с нови акценти, включването на Украйна като плацдарм на действия срещу Русия.

Именно на този план стъпва и намерението на Полша да вкара войски в Западна Украйна и да я присъедини посредством анексия. Която впрочем поне фиктивно вече е уговорена между Моравецки и Зеленски. Като подчертавам, че фактически Зеленски предаде западните части на Украйна на Полша, разбирай на Англия.

Вече имах възможността да говоря за сблъсъка на англите (Англия) и атлантите (САЩ) в ДД на територията на Украйна. Зеленски и украинските служби са с Англия. Армията е със САЩ. Това трябва да стане азбучно разбиране оттук нататък. За да се схваща събитийността. Двете гнезда на ДД в момента са в конфликт, това се доказа и в Давос. Сорос (Рокфелер) срещу Кисинджър (Ротшилд).

Действията на Англия бяха огласени от италианския вестник Кориере дела Сера, който озаглави статията си така - "Секретният план на Борис Джонсън по отделяне на Украйна от Русия и ЕС".

Забележете, от ЕС!

Една от основните цели на този план е РАЗГЛОБЯВАНЕ НА ЕС.

Втора цел, изолиране на Франция и Германия от световните лидерски процеси.

Трета цел, стопяване на Германия, отделяйки я от всякакви възможности за взаимодействие с Русия (ГЛАВНА ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКА ЗАДАЧА НА АНГЛИЯ ОТ 500 ГОДИНИ НАСАМ).

Четвърта вечна цел, насъскване на Германия срещу Русия.

Фактически планът Джонсън предвижда изолация на Франция и Германия.

Между другото, това е реанимиране на английския военен план от първата и втората световни за съюз на Източна Европа срещу Русия. СЛАВЯНСТВОТО СРЕЩУ РУСИЯ - вечната цел на Англия!

Тук бързам да хвърля една бърза бомба.

По моето скромно мнение, Англия е против членството на Северна Македония в ЕС. За нея нашият национален въпрос и неговото решение в полза на Македония не е добре дошло. Ето още един пункт на противопоставяне вътре в ДД.

Причината е, че ако подкрепят Македония за членство, ще трябва да подкрепят и Украйна. А против членство на Украйна в ЕС вече се изказват открито държави членки. Освен това Англия работи против ЕС.

Дали този план ще успее?

Категорична съм, не. Не само няма да успее, този план е основан на стари преценки на света и е просто пореден опит загиващият западен модел да оцелее. Да, може да успеят в някои стъпки, но генерално и централно този план е обречен на тотален провал. И ще го видим скоро.

Другото гнездо, САЩ, работят много активно в посока анексиране на Азия и възбуждане на мащабен военен конфликт в Азия, главно между Китай и Япония. Забелязва се активната американска дипломация в Азия. Там направленията са много и смея да твърдя, че виждам някои нови идеи тук, което прави чест на американската ДД, поне една идея са родили, за разлика от английската, която лежи на хилядолетното си загниващо тЕло.

Например идеята да бъдат обърнати един срещу друг Индия и Китай и тласнати във война е много интересна нова глупост.

Действията на САЩ в Азия имат две основни направления.

Посока югоизток, двата блока, AUKUS и QUAD срещу Китай.

Посока изток, североизток, срещу Русия, включително чрез планирани майдани в Туркменистан, Таджикистан, Казахстан (отново), Киргизстан, Грузия и Армения. Майдан по принцип се планира постоянно и за самата Русия. Прави ми впечатление, че засега Азърбайджан не е на прицел на ДД, вероятно защото там има турски мост на влияние и антируска власт.

Темата за активиране на световната геополитика в Азия е основна. Европа отива на бунището на историята. Европа е опапана! И вече е заден двор на света, включително в плановете на ДД. Умилително е как не може това да се разбере от европейците и особено от българите европейци, но какво да се прави, слепи хора. Умилително е как продължава да си живее глупавото схващане, че Европа има разцвет на икономиката. Точно обратното е. И направо е потресаващо да се наблюдава как една Германия беше опоскана от глобалистите и остана от нея една гръбначна кост. Това ще се учи в бъдеще в учениците, Унищожението на Европа от задкулисния елит.

Всичко, свързано с военната операция на Путин в Украйна, има пряка връзка към световните процеси.

Тази война поставя началото на напълно нов световен ред, в който идват качествено нови неща.

В момента имаме зануляване не само на всички международни договори и организации. В момента имаме зануляване на капиталистическата икономика и доларовата система!

Още едно доказателство, че злото служи на доброто и това е вече факт.

Всички прогнози, които очакват някаква победа на Украйна, развитие на ЕС и НАТО, са абсолютно неадекватни и тяхното налагане в обществото е откровена дезинформация и въвеждане в заблуда. Цялата политика по света и у нас, която се основава на досегашните параметри, е напълно погрешна и води до разпад и смърт на държави и общества.

На финала искам да кажа защо САЩ толкова държат на Балканите.

Защото Балканите са техния единствен спасителен пояс. Единствен! Те все още смятат, че ако владеят Балканите, ще имат военно и стратегическо предимство пред Русия. Те не разбраха и никога няма да разберат, че е точно обратното. Ако владеят Балканите, те ще затънат до гуша, както затънаха Османската империя и Римската преди нея и всички. Те живеят с разбирането, че Балканите са като Карибския басейн. Ама какво да ги правя, като толкова са учили, толкова знаят и разбират!

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.