ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И БОРБАТА НА САЩ СРЕЩУ НЕЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-dezinformaciyata-i-borbata-na-sasht-sreshtu-neya/111079 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА И БОРБАТА НА САЩ СРЕЩУ НЕЯ

 

Висш чиновник в Държавния департамент на САЩ пристига тук, за да засили, според официалното съобщение, подкрепата за инициативите за борба с дезинформацията. Според неофициални тълкувания Джеймс Рубин идвал утре, за да дърпа ушите на дисидентите в ГЕРБ и да ги кара да подкрепят правителството на ПП/ДБ.

Ние, разбира се, не смеем да си представим, че може да има цели, различни от официалните и поради това не вярваме на злите езици. Затова приветстваме посещението като много навременно и особено необходимо. За да сме полезни в борбата с дезинформацията, искаме да запознаем г-н Рубин с някои особености на българската политическа действителност. 

Дезинформираността е мека форма на лъжата и разновидност на измамата. Тя е една от основните характеристики на нашето общество. Прилага се, за да не може почти никой да знае какво става. Лъже се нашироко. Ако за хората може да се съмняваме, за повечето политици нямаме колебание. Те лъжат така, както дишат - редовно, упорито и напоително. Лъжат, че бранят обществения интерес, а мамят и крадат постоянно. Обясняват, например, че строежът на магистралата от Х до У струва един милиард, докато той излиза 700 милиона. Разликата от 300 милиона е открадната. Ето дезинформация, която прикрива и ред други престъпления. Ако Кирил Петков не беше скрил, че е канадски гражданин, нямаше да стане министър-председател и България щеше да е много по-добре. Ето пример за зловещите последици на дезинформацията в публичната среда. Същият ефект се получава и когато решения и действия на властите се прикриват, премълчават или изопачават. Дезинформация струи от почти всички медии. Там се умножават и обличат в достоверност партийните и правителствените лъжи. Когато се наемат да защитават една фалшива теза, тези медии не оставят пролука за мнения, които могат да я оборят. 

Добре е да се има предвид, че най-изпечените лъжци се саморекламират като довереници на американското посолство. Те парадират, че се ползват с благосклонността на дипломатите, че получават изпреварващо информиране и са предани изразители на американските интереси. 

Ще бъдем особено признателни, ако г-н Рубин помогне за успешната борба с дезинформацията и убеди събеседниците си във вредата от нея за развитието на страната.

Васил Василев 

1 Коментара

Волтер

преди 10 месеца

Министърът на България за Истината казал на неговия глашатай Светло ,че 4 държави на Балканския полуостров включително България са уязвими за руска дезинформация. Too late,darling, те вече бяха информирани от Дъглас Макгрегър, Скот Ритър, Ноам Чомски, Карлсън Тъкър, Джефри Сакс, Redacted, Frau Меркел,от книгата "How the west brought war to Ukraine " от американски автор, от френския филм "Ukraine:Masks of the revolution",който може да се гледа на YouTube,както и горните и други. Който иска да ги гледа, да направи това преди 25-ти август, защото от тогава ни вкарват в информационен затвор и горните, въпреки че нямат нищо общо с Русия може да бъдат махнати от 7- те платформи, които ще бъдат цензурирани от ЕС от тази дата.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.