За Гнева и Доверието

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-gneva-i-doverieto/114576 SvobodnoSlovo.eu
За Гнева и Доверието

За Гнева и Доверието

"Днес за пореден път хората в България са гневни и имат основание, защото сме свидетели на поредното садистично действие, което е останало незабелязано от правосъдната система.

Това заяви премиера акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание.

„Темата на деня не е добра. Шокиращо е както безразличието към чуждата болка от длъжностни лица, така и гласовете на подкрепа към това деяние. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашата страна", допълни Денков.

Още по темата

По-строги наказания за насилие: Затвор до 8 години за средна телесна повреда

„Възлагам на министрите на МВР, на МП, на МТСП и на МО през следващата седмица да прегледате това, което не работи във вашите системи и да предложите промени, с които да променим тази негативна тенденция. Моля да отбележите и мерките, които не са само в областта на правителството и засягат и другите институции. Очаквам силите на реда да използват сила само когато е необходима, а в останалото време да бъдат сила на доброто", каза още Денков.

Мдаа, г-н премиер, хората не са гневни, ама много гневни. И това не от 2-3 дни, а от много години. Станаха особено гневни през лятото на 2020 година, когато започнаха масови протести. Някои "ваши" министри и некоалиционни партньори тогава бяха уж сред протестиращите. Е, за малко, за по една снимка или нахилено селфи, но бяха. И тогава, г-н Денков, протестирахме срещу вашите неокалиционни партньори, които наричахме "модела ГЕРБ". А сега вие г-н Денков с вашите съпартийци управлявате в СГЛОБКА именно с този модел, твърдейки, че вече е разграден. Ами да, прави сте. Моделът ГЕРБ не съществува, сега съществува сглобката ГЕРБ-ППДБ-ДПС и всички се строявате пред г-н Пеевски и слушате в захлас какво ще ви нареди. А то удивително съвпада с чутото от НАС в ЗАПИСЪТ! Та, г-н Денков, ние помним и протестите от 2013, след които вашите некоалиционни партньори от ДБ и РБ върнаха ГЕРБ на власт, помним и протестите от 2020 г., след които отново те, вече заедно с вас от ПП, успешно надградихте модела ГЕРБ и той вече работи под зоркия поглед на посолствоТО. Ето, даже Вежди Рашидов напусна политиката, защото е изтървал изречение, което много развесели другите двама заместник-председатели на НС, но към тях упреци нямаше и те са си и в политиката, и на благите службички.

Г-н Денков, хората са много гневни, да. И това е така, защото всички ние - обикновените хора, имаме чувството, че живеем в държава без ред, без правосъдие и справедливост. Вие ни управлявате напук на нашите желания да не се включваме във война, да не пращаме оръжие, напук на огромното недоверие към вашето правителство - 80% и към НС - над 80% недоверие. Но вие ни управлявате и непрекъснато сеете разделение и омраза между нас - обикновените хора. Разделяте ни за националния празник, искате да махате паметници, да преименувате улици и храмове и всичко това е напук. Вашето правителство не говори за бедността и мизерията в България, за първото място по смъртност в света, за демографската катастрофа, за това, че изчезваме. Затова сме гневни и обзорите на тези 4 министерства няма да помогнат. Защото ще бъде спестена същината за нашия гняв. А тя е ЛИПСА НА СПРАВЕДЛИВОСТ!

Разберете, г-н Денков, че ДОВЕРИЕТО е най-важно за изграждане на отношенията между хората - лични, интимни /по смисъла, който "законотворците" заложиха/, обществените. Това е крайъгълният камък, без който няма здрава лична или обществена "къща". Този камък липсва от много години, затова и нашата обществена "къща" е силно разклатена. Обществото имаше огромни надежди след протестите през 2020 година, че ще започне да гради този камък, но вие и вашите некоалицонни партньори убихте тази надежда. Заради това сме гневни и ще ставаме по-гневни! Предаденият човек е точно такъв - гневен. И търпението му свършва, когато разбере, че не само е прЕдаден, но и прОдаден!

Цветеслава Гълъбова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.