ЗА КОГО ЩЕ РАБОТИ БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-kogo-shte-raboti-badeshtoto-pravitelstvo-na-malcinstvoto/101 SvobodnoSlovo.eu
ЗА КОГО ЩЕ РАБОТИ БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО?

Щеше ми се да поврачувам по темата за правителството на малцинството, което са готови да сглобят с комсомолски плам и ентусиазъм Кирил, Асен, Христо и Атанас. Такъв кабинет е възможен не само теоретично. Политическата криза го прави възможно, интересите на ГЕРБ-СДС го правят възможно, защото то може да оживее само с благородната подкрепа на ГЕРБ-СДС.

Депутатите на шайката дори ще гласуват два-три законопроекта на малцинственото правителство. Два-три, или пет, а сетне ще бутнат Асен, Кирил, Христо и Атанас. Само с малкия си пръст.

Мислех ги за по-умни тези момчета, а те нямат елементарно чувство за самосъхрнение. ЗАБРАВИХА, ЧЕ КОЙТО СЕ Е ДОКОСНАЛ ДО БОЙКО, просто след това се стопява, изчезва от политическата сцена. Не разбират ли тези нови демократи, че целта е ТЕ да избутат времето до местните избори и да направят така, че местните избори да се състоят заедно с извънредните парламентарни избори.

И за най-обикновените хора стана ясно, че това е желанието на онези, които държат местната власт. Е, отсега да им честитим падението.

Бойко се надява до есента на 2023 г. и той, и шайката му да се съпикясат и осеферят, да стегнат редиците на феодалите си и чак тогава да направят парламентарно мнозинство, за да си разиграват конете, катърите и магаретата си безконтролно така, както само те си знаят.

Това е причината Бойко е да е изненадващо диалогичен, конструктивен, мек и дори добродушен. Това му е коронният номер, когато е в изолация и зорът е голям. Бойко разчита на това, че Кирил, Асен, Христо и Атанас ще забравят какъв измамник и лъжец е той. Ще забравят и друго - че Бойко е токсичен и който се е хванал с него на едно хоро, добро не е видял.

Всъщност, като се замисли човек, те се държат като обидени деца от детската градина. Обидени на президента, когото май не зачитат, а искат обратното. Обидени до толкова, че не могат да се съберат в озлобената си обвивка, и да няма правителство с третия мандат, напук, без да разсъждават за последиците, които ще са и върху всички нас, тръгват по гайдата на Бойко, който тия дни се изказва изненадващо ласкаво и добронамерено за президента

Катализатор! Добър удар за Бойко. И тези нови политици му се хванаха.

При такова развитие на събитията, Янев отпада от играта, защото той може, може много повече от тях, може и без тях и реално само той може да дистанцира Бойко.

Питам се, не разбират ли Кирил, Асен, Христо и Атанас, че Бойко ги качва и на шейната, и на черешата едновременно? Защото падането от черешата и шейната за тоя квартет ще бъде окончателно и смъртоносно. Не знам дали високообразованите квартетни клоуни разбират в какво се забъркват и какви ще са последствията за българите и държавата от тия криминални хора и ръченици, ръка за ръка с пиратите, гангстерите и и другите хайвани от шайката на Бойко. Или пък може да са решили да осребряват участието си политиката?

Кой знае дали това не е поредна краткосрочна политическа измама?

Дано врачуването ми не излезе вярно!

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.