ЗА ПЪЛЗЯЩИЯ ФАШИЗЪМ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-palzyashtiya-fashizam/53443 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ПЪЛЗЯЩИЯ ФАШИЗЪМ

Колкото и немислим да изглежда прекият сблъсък НАТО - Русия, тук партиите на войната видимо се наежват и засилват вътрешното напрежение. Използват различни прийоми да разединяват народа, да плашат хората и да ги тласкат един срещу друг. Последната стъпка в това отношение беше идиотското предложение да бъдел махнат Паметникът на Съветската армия. Как ще стане, какво ще последва, защо е това безумие - отговорите, обясненията, които чуваме са с чужд словоред, неубедителни, на нивото на хора с нисък интелектуален капацитет. Глупаци, ще кажете, но глупостта не убива, нали ? Само че когато се съчетае с омраза, с фанатизъм, с безнаказаност и с жестокост, тя става опасна. Тогава се изражда във фашизъм. А той започва с насилие и насаждане на страх. Ще махнем паметника, като че искат да кажат фашизоидите, после ще ви махаме и вас. Мислете му !

Нашите фашизоидни елементи не са си показали още зъбите, но окървавяват ли се веднъж, ще придобият бързо привичките от век назад.

Защо век назад ? Ами защото на 9 юни 1923 г. т.е. преди почти сто години у нас е извършен първият в света фашистки преврат. Превратаджиите вземат властта, улавят министър-председателя Стамболийски, подлагат го на нечувани мъчения, режат го на парчета жив, докато издъхне и започват дивашки убийства в цяла България. С това започва една дълга поредица от братоубийствени стълкновения – Септемврийското въстание, атентата в църквата Света Неделя, партизанското движение и т.н. 9 юни е много скоро, след няма и сто дни. Прочетете отново историята, запознайте се с подготовката на преврата и вижте дали няма да намерите сходство с някои прояви сега у нас.

Може ли да стигнем дотам. Дори да няма видим повод за опасения, споменът за 9 юни ‘23 изисква да бъдем особено внимателни с пълзящия фашизъм, избрал разрушаването на паметници, за да възвести появата си.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 13 март 2023 г. по Евроком )

7 Коментара

Призив

преди 1 година

Съвсем като повторение на историята, за която пише г-н Василев, Министерски съвет се готви да приеме Наредба за условията и реда за организиране, провеждане и осигуряване обучението на българските граждани за защита на Отечеството. Целта е чрез задължително военно обучение да се попълни резерва на въоръжените сили с български ученици и студенти. Моля Ви, напишете несъгласието си с този проект до 23.03.2023 г. на Портала за обществени консултации на Министерски съвет тук: https://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=7438&success=1#addcomment

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Авторът е прав. Мисля, че основите на фашистко управление в България бяха поставени през последните години от управлението на Бойко Борисов - по това време в страната вече се проявяваха доста от елементите на фашистката държава. В този план - тогава, а и сега - реална държава, в социален план нямахме и нямаме, но фашистка държава - вече почти имахме. И оттогава - кафява е почвата на управленската каста у нас.

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

Ами той ББ през 2020 г. каза „Работата носи свобода“ ("Arbeit macht frei") в пристъп на опиянение от една магистрала.

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

До Доброглас: Това не го знаех! Абсолютно знаменателно!

Коментирай

Доброглас

преди 1 година

ИвайлоК, ето тук я има описана случката: https://fakti.bg/mnenia/528299-borisov-kazva-che-rabotata-nosi-svoboda-sashtoto-pishe-i-na-vhoda-na-aushvic

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Благодаря ви Доброглас!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.