Забраната за реклама на хазарта по телевизиите е голяма стъпка напред към нормализация на обществото у нас

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zabranata-za-reklama-na-hazarta-po-televiziite-e-golyama-stapka-napred-kam-normalizaciya-na-obshtestvoto-u-nas/132661 SvobodnoSlovo.eu
Забраната за реклама на хазарта по телевизиите е голяма стъпка напред към нормализация на обществото у нас

Забраната за реклама на хазарта по телевизиите е голяма стъпка напред към нормализация на обществото у нас. Идеята не може да пробие с години. Борисов искаше да овладее лотариите на Божков и стана скандал, в резултат на който ги забраниха.

Сега забраняват игрални зали в населени места под 5 хил. жители. Не под 5, а под 100 хил. жители трябва да ги забранянт. И това ще стане един ден. 

Сега не вярвам в чистите намерения на ГЕРБ и ДПС за забрана на рекламата. По-скоро искат да направят телевизиите по-зависими, доколкото голям дял от приходите им идват от хазарта (да си припомним "паметната записка" на Домусчиев и Божков за "пълен съпорт от Комисията по хазарта" срещу реклама в Нова тв). 

Като им намалеят приходите, ще бъдат по-зависими към парични потоци от "обръчи от фирми".

Както и да е.

Сега има рев против тая забрана от "хазартнозависими" медии, изяли много реклама. Основен аргумент им е, че щял да се увеличи нелегалният хазарт. И как така ще се увеличи като спрат рекламата на законния? Нали игралните зали са на всеки ъгъл, а нелегалният хазарт го няма по улиците?

Иван Бакалов

5 Коментара

Аква

преди 1 седмица

Аз също смятам, че забраната на реклама за хазартни игри е правилна и много закъсняла. Този забранителен режим трябва да включва също и бързите кредити .

Коментирай

Реалист

преди 1 седмица

Рекламата на хазарта е забранена в медиите в Европа от много години, що не я критикуват тук, те си знаят, или с 200 им отърва. Бакалов, стегни се и се ориентирай правилно! ДБ са жалка работа!

Коментирай

Ежо

преди 1 седмица

То голям зор да забраниш нещо, което си го пуснал да беснее.

Коментирай

време е

преди 1 седмица

Крайно време е да се забрани и рекламата на лекарства, защото ми писна от лопедиуми и темпособни ............

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.