Задушавам се от лъжите и безропотното им приемане, от безличието и безразличието

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zadushavam-se-ot-lazhite-i-bezropotnoto-im-priemane-ot-bezlichieto-i-bezrazlichieto/3651 SvobodnoSlovo.eu
Задушавам се от лъжите и безропотното им приемане, от безличието и безразличието

Според Киро българските моряци са евакуирани.Не уточни от кого, но благодари на участвалите.

Според близките на моряците, корабът " Царевна" не е бил пленен.Моряците потърсили помощ от военнослужещите в Донецк и са били евакуирани.

Военното ни разузнаване , изпратено със специална мисия в Украйна е в неизвестност.Явно не е участвало в евакуацията - поне според близките на моряците.

Медиите мълчат.А, да БТВ покани блогъра Асен Генов за да разясни, че руснаците всъщност са пленили екипажа, държали са ги като заложници и сега решили да ги освободят.

Докато го слушах и мислех през целия ден за невижданата цензура, за лицемерието, за журналистите с приповдигнато настроение / сигурно има за какво/, се задушавах от безсилие.Не разбирам - как се продава достойнство, как стоиш в мрака и крещиш , че е светло, как затваряш очите и сърцето си за истината...

Това е робство.

Робство на духа.

Доброволно и унищожително...докато се превърне в начин на мислене или в търговия , обикновено срещу 30 сребърника.

Задушавам се от лъжите и безропотното им приемане, от безличието и безразличието.

Но сърцето , неспокойното ми сърце не спира да шепне :" Вярвай !".

Вярвам.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.