Западът, основно САЩ, се вкара в капана на обещанията към Украйна и невъзможността за осъществяването им

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zapadat-osnovno-sasht-se-vkara-v-kapana-na-obeshtaniyata-kam-ukrayna-i-nevazmozhnostta-za-osashtestvyavaneto-im/112785 SvobodnoSlovo.eu
Западът, основно САЩ, се вкара в капана на обещанията към Украйна и невъзможността за осъществяването  им

На предстоящата среща на върха на НАТО на 11-12 юли в Литва, въпросът за членството на Украйна ще бъде включен в дневния ред, пише в “Политико”,посланик Волфганг Ишингер ни съобщи БТА.

Западът, основно САЩ, се вкара в капана на обещанията към Украйна и невъзможността за осъществяването им. Както знаете,спасяването на давещите е проблем на ....   

НАТО въобще не изглежда монолитно по отношение на това как да бъде намерен изход от кризата,но се стреми към възпиране на Русия,по възможност без лично да получи "шут в задника".Както видяхме при бягството от Кабул,капитулацията не винаги им се получава успешно.

Ето мнения от последните дни: 

-"НАТО има година да приеме Украйна - преди изборите в САЩ и евентуалното идване на Доналд Тръмп",написа британският The Times.Срещата на върха във Вашингтон догодина може да бъде последното "ура" за Джо Байдън.Ако Тръмп отново спечели изборите през 2024 г. и стане президент на страната, Украйна вече няма да може да разчита на значителна финансова и военна помощ.

-До края на войната Украйна дори няма да получи план за бъдещо влизане в НАТО, заяви германският министър на отбраната Борис Писториус.

-Предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс няма да оправдае очакванията на украинското общество, смята шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов.„Сигурен съм, че ще бъдат изречени някои думи, но нищо повече от това. Съвсем сигурен съм какво ще бъде обсъдено по-нататък, видях черновата на речите ”, каза той в интервю за The Times.

-Докато има война на територията на Украйна, тя определено няма да може да се присъедини към НАТО, каза германският канцлер Олаф Шолц в интервю за телевизионния канал ARD.Условието за членство е липсата на неразрешени гранични конфликти".

Чували сме доста дивашки и налудничави мнения от отделни екземпляри подобни на умно-красивите:"Украйна трябва спешно да бъде приета в НАТО, но на части, заяви Михаел Рот, ръководител на комисията по външна политика на Бундестага от ГСДП, в интервю за вестник Цайт.„Тогава член 5 ще се прилага и за тях. Задължението за оказване на помощ все още няма да важи за други региони на Украйна“, смята политикът.

  Още през 2008 г. Украйна и Грузия, получиха обещание от алианса, че ще станат негови членове,но без пътна карта или график.От западната измама двете държави получиха само невъобразими ужаси,вреди,загуби и разрушения. Скорошно членство в НАТО за Украйна е невъзможно и напълно изключено и те го знаят.Приемането сега дори не е теоретична възможност. 

 Почти никой на Запад не се интересува от Украйна- основната цел бе да отслабят Москва,а сега тя се трансформира в избягване на пряка военна конфронтация с Русия.Това е теза на основни лидери на Алианса, сред които и Шолц, с изключение на истеричните Полша,Литва,Латвия, Естония,Британия,а в последно време за съжаление и част от българския слугинаж. Британците по тази причина бяха отсвирени за шеф на Алианса от Байдън и принудиха Столтенберг да остане още година.

 А,вариантът да се предложи на Украйна перспективата да стане член веднага след приключването на войната прилича на политически лозунг и е твърде съмнителен, разтеглив и будещ все повече въпроси.  

Така Кремъл ще бъде принуден да удължи очакваното от всички руско настъпление след провала на западното контранастъпление,провеждано чрез украински войници, доста повече от първоначалните им намерения. Може и това е част от плана да затрудняват Москва. Мирното споразумение се превръща в мираж и Запада и НАТО ще поставят под въпрос,дори съществуването държава и западно от Киев.

Реално се оказва,че подаряват на Москва "Ключа за портите на НАТО".Така Западът не оставя почти никакви варианти за трайно укрепване сигурността на Украйна.Целта може и наистина да са православните християни,славяни.

Разбира се във Вилнюс ще има бля-бля за снабдяване и пълноценно участие в програми за въоръжение и оборудване до образование, обучение и участие в учения.  

Ишингер виждал и друг вариант - Украйна да разчита на двустранни споразумения за сигурност със САЩ, Канада,а не с отделни европейски партньори. Този посланик,много ме изненада,защото аз не виждам абсолютно никакво желание във Вашингтон да подписва двустранно споразумение и да дава гаранции.

Йордан Халачев 

1 Коментара

Констанца

преди 2 месеца

Бе тия наште журналя и т.н.евроатлантици не четат ли нищо, освен сводките от определините посолства??!! То бива, бива тъпа неграмотност и слабоумие, ама чак толкова не бива! И такива сме сложили начело на територията си!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.