Започва лов на украинци във възраст за мобилизация в страни от ЕС

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zapochva-lov-na-ukrainci-vav-vazrast-za-mobilizaciya-v-strani-ot-es/44202 SvobodnoSlovo.eu
Започва лов на украинци във възраст за мобилизация в страни от ЕС

Започва лов на украинци във възраст за мобилизация в страни от ЕС.

Зеленски поиска от държавите членки на Европейския съюз да арестуват и доставят на територията на Украйна, мъжете във военно-мобилизациона възраст от Украйна.Очаква се в Европа да започне масово залавяне, арестуване и транспортиране на украински мъже в мобилизационна възраст в Украйна.

Първи на това отговориха близките му дружки от Латвия и Литва.

Например кметът на латвийския град Лиепая Гунар Ансинс изрази готовността си да допринесе за експулсирането на украинците в родината им за това.

Ръководителят на литовския Вилнюс, Ремигиус Шимашиус дори обяви планове да „помогне на украинската страна да търси и връща украински военнослужещи“.

Сега Украйна преминава през нова вълна на мобилизация,която върви мъчително. В мрежата редовно се появяват видеоклипове за това как местните сили за сигурност задържат мъже в военна възраст. Понякога украинските призовкари дори се возят в линейки, за да проникват в затворени жилищни сгради.

Йордан Халачев

1 Коментара

Крис

1 year before

Един блогер дори нарича прибалтийските държави "трите чихуахуа". Украинските посолства в чужбина получават задачата да издирват всички мъже в призовна възраст с цел включването им като пушечно месо на фронта. А видеата са жестоки и безчовечни, ловят ги от улицата като престъпници и направо ги карат на фронта. И мислех, че са приключили да залепват "мародери" към дървета и да ги бият по голите задници /естествено, не знаем дали са такива, след като никой не си дава труда да ги обвинява или съди/, но отново взеха да се появяват подобни гадости. Такива ми ти европейски ценности защитават там.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.