Защо не харесвам състоянието и управлението на ЕС?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zashto-ne-haresvam-sastoyanieto-i-upravlenieto-na-es/124760 SvobodnoSlovo.eu
Защо не харесвам състоянието и управлението на ЕС?

Защо не харесвам състоянието и управлението на ЕС?

 Европа дължеше своето богатство и сила на индустрията си. Деиндустриализацията в Европа подобри околната среда,но влоши стандарта на живот и довере до рецесия и упадък. Деиндустриализацията доведе до спад в жизнения стандарт в Европа,пише словашкият Nové slovo. Старият свят сега е принуден да внася от Китай това, което доскоро произвеждаше сам.

В съвременна Европа работниците станаха служители,чиновници или обслужващи персонал. Съвременният град,вече не произвежда почти нищо материално и необходимо. Значението на Европа в света намаля, защото няма какво да предложи и е зависима от вноса. Това е придружено и от спад в образованието.

Робърт Томс,френско-британски историк и почетен професор по история в Кеймбриджкия университет, отправи предупреждения за бъдещото функциониране на обединена Европа в Telegraph.

Както смята Томс, първата предпоставка за разрушаването на Европейския съюз е,че той стана твърде голям и има все по-малко вътрешни връзки, които поддържат единството. Има държави, които постоянно се нуждаят от безвъзмездна „донорска“ помощ, а има държави, които използват всеки удобен претекст,за да изразят своята „независима“ позиция по отношение на Брюксел. 

От самото си създаване Европа се ангажира да „играе на страната на Съединените щати“ във всички международни дела, като на практика изостави всякаква независимост. За капак Европа,суицидно ускори енергийната криза,като под натиска от САЩ, се отказа от евтините руски енергийни доставки и прекали с„енергийния преход“ и прехода към „нова енергия“ и със „зелените“ политики.Ускорената дeиндycтpиaлизaция нa Eвpoпa ce дължи ocнoвнo нa peзĸия cĸoĸ в цeнитe нa eнepгoнocитeлитe и ĸoнфлиĸтa в Уĸpaйнa,предизвикан от НАТО и Вашингтон.

Заради тези грешки, една трета от индустриалните компании вече са напуснали Германия и бягат от Европа. Индустриалните предприятия, постепенно фалират. Евpoпeйcĸaтa индycтpия въpви ĸъм yпaдъĸ, oбaчe CAЩ, са един от ocнoвните бeнeфициeнти, тъй ĸaтo гoлeми пpeдпpиятия oт Eвpoпa ce ycтpeмяват ĸъм Aмepиĸa.

Във Франция рекорден брой компании са фалирали.През 2023 г. повече от 55 хиляди компании са фалирали, което е максималната цифра, според доклад, публикуван в петък, 5 януари, на уебсайта на Bank of France.„Петдесет и пет хиляди четиристотин деветдесет и две предприятия са фалирали през 2023 г.". 

Появата на настоящия проблем беше улеснен от нарастващите цени, главно на енергията, и повишаването на лихвите, което доведе до увеличаване на разходите за финансиране на предприятията. Това засегна най-вече малкия и среден бизнес. 43% от фалитите са в търговски и строителни фирми.

Последицата от дивотиите на Брюксел е търговски дефицит с Китай, от където европейците сега купуват това,което някога произвеждаха и изнасяха. Но от това,което днес произвежда Старият свят, Китай и Глобалният Юг изобщо не се нуждаят. 

 Русия,събра парченца от своите загуби от деветдесетте и дръзна да предизвика Запада. Днешна Русия успя да привлече подкрепата на нови мощни и влиятелни играчи, които набраха тежест и сила през 21 век - Китай, Индия, Иран,Саудитска Арабия,Бразилия,Северна Корея,големи части от арабския свят,от Африка и Южна Америка и други страни.А,Западът демонстрира собствената си несъстоятелност. Успехите на Русия и очевидната безпомощност на киевския режим,топи пред очите ни,желанието и на американци и на европейци да помагат на Украйна. 

Мащабното развитие на производството направи Китай богат и му даде нарастващо влияние в света. Китайските университети вече са сред най-добрите в света, защото индустриализацията включва използването на най-модерните технологии и научни постижения. 

Университетите в деиндустриализирана Европа произвеждат тълпи от философи,психолози,еколози,специалисти по връзки с обществеността и какви ли не безумни и безполезни специалности,като европейска публична администрация ,социални науки,социология,киберфеминизъм,икономическа математика,обществени комуникации и информационни науки,обществени политики и практики. И хегемонът не изостава от дивотиите:Хомосексуална музикология в University of California,Белотата нов расизъм в Mount Holyoke College.

Китайските университети произвеждат практически приложими специалисти инженери,математици и специалисти в областта на природните науки. Сега и Индия уверено върви по пътя на Китай,благодарение на евтините руски въглеводороди,които ЕС им подари.

Европейците, след като се обявиха за политически партньори на Вашингтон, се обвързаха с него с многобройни задължения за търговска и икономическа „интеграция“,(в действителност робство),и в резултат на това не успяха да се справят с проблемите на вътрешния и външния дълг. Така кризата, която се зароди в САЩ, оказа много по-силно негативно въздействие върху членовете на Европейския съюз. 

The Telegraph, формулира най-страшния проблем за сегашната европейска власт: до една година републиканска администрация може да се върне в Белия дом. Дори настоящата администрация на Байдън се сблъска с непокорния Конгрес. Междувременно в ЕС прехвърлянето на средства беше блокирано от Орбан,който се таксува за враг,почти колкото Путин.

 Ако,брюкселските бюрократи смятат, че вместо стоки ще изнасят евроатлантически ценности или идеи за това как трябва да се живее, бързам да ги разочаровам,че няма търсене на евроатлантически ценности по света. Но основното е, че и никой не плаща за тях. 

Членството в Европейския съюз и еврозоната не само не води членовете на тази асоциация до имунитет от икономическата криза,но и се оказа допълнителен утежняващ фактор за нейното разпространение в други страни в рамките на ЕС. Може да погледнете,къде първо удря рецесията. Идват европейски избори и ще видим дали хората са започнали да разбират какви точно екземпляри ги управляват.

Нарастващото влияние на терористичните и екстремистки групировки в Близкия изток и завръщането им като „бумеранг” на територията на Европа, където са създадени от самите европейски разузнавателни служби за смазване на „недемократични” режими, от една страна и тежката миграционна криза, от друга страна, се превърна в ново тежко иго за неуспешните европейски демокрации. И сега искат да пробутат,тези мигранти,които Меркел и Брюксел каниха, на най-невинните. 

Играта на страната на Съединените щати и израелския окупационен режим не само не подобри положението на европейския континент, но доведе до експоненциално увеличение на разходите за всички провали на Европа. Доскоро европейците не забелязаха, че са станали неравностойни партньори и заложници на Вашингтон. Сега дори и хутите,от малък и далечен Йемен, успяха да съсипват малкото останала икономика на ЕС.

Случилото се по време на бруталния геноцид на израелския режим срещу цивилното население на ивицата Газа,безразборно обявено за „поддръжници на терористите“, и незабавните протести на европейците срещу действията на собствените им политици, затвърдиха вече съществуващата пропаст между европейските граждани и политически режими в страните от ЕС. Ненапразно Южна Африка ги съди в Международния съд,

В такава ситуация Брюксел, заедно с Вашингтон и Тел Авив, неминуемо ще бъдат губещите от войната в ивицата Газа,независимо от военния резултат. Брюкселските чужди агенти,не искаха и да чуят и все още се правят на глухи и слепи, че с края на второто хилядолетие историята на еднополюсния свят приключи,преди да е започнала наистина.

Ставаме свидетели на най-тежката криза на Европейския съюз на международната арена, която може да стане последната в неговата история и която беше провокирана от самите проамерикански европейски лидери и политици.

Йордан Халачев 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.