ЗАЩО НИЩО В ДЪРЖАВАТА НЕ ВЪРВИ ?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zashto-nishto-v-darzhavata-ne-varvi/111282 SvobodnoSlovo.eu
ЗАЩО НИЩО В ДЪРЖАВАТА НЕ ВЪРВИ ?

ЗАЩО НИЩО В ДЪРЖАВАТА НЕ ВЪРВИ ?

Съставянето на новото правителство потвърждава, че примката около България се затяга. Всеки опит за изход от катастрофата изглежда заварден. Опитайте се да възстановите селското стопанство. Ще ударите на камък. Да излекувате здравеопазването. Да елиминирате мутрите. Да изкорените корупцията. Да оздравите образованието. Да довършите Белене. Да има справедливост. Не-въз-мож-но ! Няма да Ви дадат.

Не виждаме ли, че нищо в държавата не върви ? Всеки опит за напредък в каквато и да е посока се пресича в зародиш. Опитайте да подхванете каквото и да е за доброто на държавата, ще Ви спрат. Дори утре тук да се изобрети философския камък, да се измисли перпетуум мобиле, да се открият колосални залежи от петрол, газ и злато те ще бъдат скрити и замразени. Няма да позволят да се възползваме. Не си мислете, че силите, замислили и осъществили това състояние на страната, ще оставят златната рибка да им се изплъзне. Положението, в което се намираме не е злощастно стечение на обстоятелствата. Не е следствие само на глупост и продажност сред българските управници след Живков. Тези хора изиграха някакви роли, но като статисти и помощен персонал. Сценарият, режисурата, главните роли са външна продукция. Унищожението на българската държава, затъпяването на националното чувство на нашия народ е основната цел, за постигането на която прислужват и нашенските лакеи. Свидетели сме на планомерни, целенасочени удари по българската държава с цел изличаването и от тази земя. Хванали са я натясно след дълго дебнене и примамки и сега я пекат на бавен огън. България изглежда е предвидена да бъде плячка на някои от победителите в разгарящия се световен конфликт. България без българите, разбира се.

Въпреки песимистичните изводи докато държавата ни съществува има надежда. Да, има една категория хора, които са се отчаяли. Да, други бягат. Трети се предлагат на посолствата за слуги или се самоназначават за еничари. Но мълчаливото мнозинство от народа не се е произнесло. Не се е надигнало да постави исканията си, първото сред които ще е за защитата на държавата. А това мълчаливо мнозинство притежава огромна сила. Няма начин в един момент да не я покаже. Колкото по-рано, толкова по-добре.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 05.06.2023 г. по Евроком )

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.