КАК БАЦЕ И ГЕРБАДЖИИТЕ “БОРЯТ” ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ЧРЕЗ БАН, КОЛКО НИ СТРУВА ТОВА, И ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ БОРЕНЕТО?

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/kak-bace-i-gerbadzhiite-boryat-demografskata-katastrofa-chrez-ban-kolko-ni-struva-tova-i-ima-li-polza-ot-boreneto/14757 SvobodnoSlovo.eu
КАК БАЦЕ И ГЕРБАДЖИИТЕ “БОРЯТ” ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ЧРЕЗ БАН, КОЛКО НИ СТРУВА ТОВА, И ИМА ЛИ ПОЛЗА ОТ БОРЕНЕТО?

Правителството днес било одобрило План за 2020 г. за изпълнение на Националната стратегия за демографско развитие на населението на България.

То всяка година прави това от 12 години без никаква полза, даже обратно.

Задрлят се набързо и се изхарчват още по-набързо едни милиони, които ги усвояват старците и агентите на ДС в БАН, без да никой от тях да има хал хабер от демография, а България е вече световен шампион по смъртност, по ниска раждаемост, по емиграция, по бедност, по болести, по намаляване и изчезване на населението.

До 2012 г. “учените” от посткомунистическата БАН разработиха и реализираха първата Национална демографска стратегия, в резултат на което България изпадна в отчайваща демографска криза и се качи на трето място в света по намаляване и изчезване на населението, на 12-то място в света по смъртност, и се смъкна на едно от последните места в света по раждаемост. Видя се ясно, че “стратегията” е тъпа и не работи, даже носи негативи на обществото ни.

Правителството на първия кабинет на Баце с главен демографски капацитет Хасан Адемов от ДПС, специалист по анестезия, възложи на същите учени от БАН да разработят нова и уж подобрена Актуализирана национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012-2030 г.)

Самото заглавие на Стратегията в контекста на наличната демографска катастрофа е глуповато и даже звучи издевателски - “за демографско развитие на населението”, което изчезва; то би трябвало да е друго, например: “за преодоляване на демографската криза”, или нещо подобно.

Самата стратегия, също като наименованието си, е безполезна, а и безобразна по форма и съдържание.

Тя е създадена от неуки “специалисти” от БАН, сред които липсват истински статистици, демографи, социолози, социални психолози и др.

Научният ръководител на сбирщината автори на Демографската стратегия е... психотерапевтка и пишман пиарка на Баце, без нито една лично нейна публикация по демография.

Срещу прилични милионни хонорари, заплати, възнаграждения, премии, бонуси и др. въпросната Стратегия в размер на 151 страници е скалъпена и е качена на сайта на МС.

За всяка година колективът учени съчинява годишен План за изпълнението

на Актуализираната Национална стратегия за демографско развитие на населението в Република България (2012-2030 г.)

В сайта на МС са публикуван Плановете за различните години от 2012 г. досега, но липсва План за 2018 г., вероятно още не е изготвен от “учените”.

Съответно вече седми месец от тази година по демографските проблеми Правителството на Баце не прави нищо (или го прави без план, урбулешката).

Може би затова скоропостижно броячът на ООН навръх Петровден през 2018 г. в 14:07:03 ч., когато в Брюксел Баце пред празна зала отчиташе грандиозни успехи, констатира сриване на българското население от 9 милиона през 1989 г. на 6 милиона.

Странно е, но в България за демографията се грижат и я управляват откровено невежи хора: пожарникарят Баце от с. Банкя, инж. Валери Симеонов от с. Долни чифлик, който е завършил електроинженерство; преди време някойси Бисер Петков, завършил “Икономика и организация на вътрешната търговия”; пиаропедагожката Деница Савчева, някояси Султанка Петрова, и тя детска учителка, специалист по “Хигиена на храненето и обща хигиена”, както пише в личната ѝ страница в Мрежата, турчето Хасан Адемов, психотерапевтката Антонетка, Валерито от Ямбол, агент Иван и т.н.

И тези хора, по понятни съображения, възлагат точно на БАН да работи по демографските въпроси, защото погрешно считат, че там 10 000-те “учени” не може, няма как, все пак, да не измислят нещо по-така.

И те, хитреците, измислят... какво?... ами да включат в Плановете за изпълнение на Стратегията разни тъпи и смешни техни изследвания, които те да си ги извършат, разбира се, срещу прилично заплащане.

Ето, например в Плана за 2017 г. (152 страници) виждаме, как те предвидливо са били предвидили цели 19 (!) изследвания, по 2-3 на месец, които би трябвало да имат някакъв практически ефект за “демографското ни развитие” през изминалата година, но те нямат такъв никакъв, даже напротив, както е известно при управлениетона ГЕРБ от 19-то място по смъртност се качихме на първо, заехме последното място по раждаемост в света и станахме световни шампиони по намаляване и изчезване на населението сред 235 страни. България в демографски план умира.

По-долу с копи-пейс ви предлагам да видите как през изтеклата 2017 г., срещу прилични пари от бюджета, БАН е изследвала нещата така, че пушек се е вдигало, и по такъв начин уж е решила демографския проблем на изчезващата България.

Ще ви направят по-голямо впечатление безумните изследвания на БАН:

- на “джендър практиките и политиките”;

- на “екологично-депресивните територии”;

- на “Новото дунавско управление”;

- на “интервенциите на УНИЦЕФ в детските градини”;

- на “културата на дарителството”;

- на “градското земеделие” и др.

Какво отношение имат тези щедро платени проекти към демографската катастрофа, могат да кажат само техните умни автори от БАН.

Интересно е колко стотици милиони левове струва на българските данъкоплатци абсолютно безполезната, вижда се от липсата на резултати, “работа” на БАН в областта на демографията?

Акад Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.