МОЖЕ ДА ВИКАТЕ САМО "СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!"

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/mozhe-da-vikate-samo-slava-na-balgariya/3961 SvobodnoSlovo.eu
МОЖЕ ДА ВИКАТЕ САМО "СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!"

С риск отново да предизвикам възмущение, ще отбележа, че призивът на украинското посолство да преименуват български улици на техни бандити, е наглост, непозната в историята. Все едно клошар да го съжалите и да го пуснете в дома си, а той да Ви издраска стените с името си и да иска да смени имената на жена Ви и детето Ви. И след това да започне да набира войска от дома Ви....

Изумително! Ако беше друга държава и посолство /е, с изключение на американското/, посланикът щеше да бъде изгонен, а на държавата връчена строга дипломатическа нота. А тук - тишина и дори съдействие. Както върви, скоро ще имаме улици, кръстени на фашистки герои и на садисти, избивали хора по време на Втората Световна Война.

Нека украинците да си водят войната там. Не мога да разбера защо млади и здрави мъже врещят по българските улици "Слава на Украйна", а не отидат да се бият те за нея. А пращат нас. Докато тук ние ги издържаме и най-важното - търпим нахалството им в нашия дом!

С гостоприемство ще посрещнем изпаднали в беда хора, жени и деца и старци. Ще им помогнем - каквото имаме и за нас, не повече. Но прекаляването с претенциите е проява не само на лош вкус, но и на тенденция, която показваха и в Украйна през 2014 година, когато решиха, че само те са човеци. И опожаряваха и избиваха всеки, който не се съгласяваше с тях.

Украинците в България трябва да бъдат под строг контрол!

Както са и другите бежанци. Докато не разберем кой бяга от войната и кой от правосъдието, е наивно и застрашава националната сигурност, да ги пускаме да си правят каквото си искат и където си искат.

И не си мислете, скъпи гости, че ще забравим изгорените и избити българи в Украйна. И поруганите български паметници. И децата на Донбас....много неща помним!

И скъпи в буквалния смисъл украинци - тук, в моята Родина, може да крещите само "Слава на България!".

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.