МУТРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЗАВЛИЧАТ В ПРОПАСТТА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/mutrite-prodalzhavat-da-ni-zavlichat-v-propastta/14402 SvobodnoSlovo.eu
МУТРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЗАВЛИЧАТ В ПРОПАСТТА

Старите престъпници се разцъкаха по позициите и представиха новото старо мутренско лице на властта като ново начало. Само че със стари к..ви, нов бардак не става. Държава също не става.

Тотал щетата Мариана сменя тотал щетата Ангелкова. А от физиономиите на някои от новоназначените министри Чезаре Ломброзо би придобил материал за още една книга по въпроса за престъпните черти, изразени чрез външността. И естествено, на върха на цялата торна купчина, като най-големият капут ди тути капути лежи Онуй. Самодоволен и нагъл, правещ всичко с пълното съзнание, че цялата власт е негова и ние, тулупите и нещастниците, не можем да направим нищо срещу него. Защото в него е силата, а силата се подчинява на правото само в теорията и приказките.

Светът вижда престъпниците и некадърниците в правителството и не се намесва с пълното съзнание, че това си е наш проблем. А ние заемаме място, което им трябва за други цели. След тринадесет века съществуване, България е на една крачка от пълната катастрофа, от която няма да може да се възстанови. Защото никой чужд поробител не може така да смачка националната идентичност и дух, както могат да го направят родните национални предатели.

Подиграват ни се в очите и ни обясняват, че не им пречим, като протестираме. Пречим им със самото си съществуване. Ние сме ценни не като народ за тях, а като матриЯл за доене на евтина работна ръка и пари. За всичко останало всяко бездомно куче има повече права и защитници от бедните български граждани.

И си спомням големият български поет Вапцаров, отричан от мафията, която май сега съжалява, че не може и нас да ни разстрелва по стрелбищата. Във „Вяра“, той пише:

„Но ето, да кажем,

вий вземете, колко? —

пшеничено зърно

от моята вера,

бих ревнал тогава,

бих ревнал от болка

като ранена

в сърцето пантера.

Какво ще остане

от мене тогава? —

Миг след грабежа

ще бъда разнищен.

И още по-ясно,

и още по-право —

миг след грабежа

ще бъда аз нищо.“

На нас ни отнеха вярата. Вярата в утрешния ден, в бъдещето и в това, че сме свободни граждани, които определят сами съдбата си. Убиха мечтите ни и ние повече не мечтаем за бъдещето на България. Прогониха децата ни и ние не намираме смисъл да продължаваме да се борим за Родината си. Убиха животните ни и ни принудиха да сме зависими дори за храната си. Убиха надеждата ни. И остана само тиня и кал, в която ни натикаха.

Тези дни решаваме дали ще имаме бъдеще и надежди. Другата възможност е да оставим майка България да бъде опозорена и убита пред безучастните очи на света.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.