НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА В БЕЖАНЦИ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/ne-prevrashtayte-balgarskite-deca-v-bezhanci-v-sobstvenata-im-darzhava/4006 SvobodnoSlovo.eu
НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА В БЕЖАНЦИ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА

В последните седмици живеем с усещането, че България не я управляват, а я продават наскоро пристигнали чужденци с български имена. Хора, които идват от друг стандарт и не могат да разберат, защо българският пенсионер може да умре на опашка за олио. Хора, които не знаят, че тук и без санкции към Русия работещият българин е от кредит в кредит, за да си плати сметки за ток и парно! Хора, които не разбират, че България вече няма достатъчно лекари за българите и затова често умират на регистартурата.

Г-н Петков, понеже вие дълги години не сте живял  в нашата страна, но се разпореждате с нея сякаш сте едноличен търговец  е хубаво все пак да имате представа с каква стока си имате работа, особено, когато вашето правителство решава, че украински бежанци ще кандидатстват наравно с българските деца в системата за прием в общинските градини и ясли в София.

Днес вие стъпихте на мина, но не украиснка или руска, а по-страшна...Тая мина няма обезвреждане!

В нашата страна едно дете има средната класа, две богатите, а с три и повече са само тези на социални помощи.

Тук, г-н премиер, първата работа на българската майка, като види двете чертички на теста за бременност е да провери - колко години има уседналост на адреса си, платила ли е всички данъци, осигуровки, сметки за ток, има ли винетка и т.н,  за да може да влезе в голямата игра, на която корейците казват „Squid Game“, а ние бг мамите викаме „Кандидастване за детски ясли и градини“.

Тук в нашата страна, г-н примиер, когато става въпрос за място в детска градина губим всякаква емпатия към страдащите и се дебнем кой е от град, кой е от село, та детето му е успяло да влезе преди нашето в заветната система!

И не защото сме „прости майка“ от „малка страна“, както често обичате да наричате родината ни, а защото тук СИСТЕМАТА НЯМА МЯСТО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА

В нашата страна голяма част от работещите майки остават без работа, след като родят просто, защото няма кой да гледа децата им - тук СИСТЕМАТА НЯМА МЯСТО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА, а частните градини струват повече от една средна заплата

Тук, г-н премиер семейства се разделят, защото след появата на детето единият от двамата родители не може с години да се върне на работа и започват семейните скандали от безпаричие - тъпа, банална история, която в Канада няма да срещнете.

Тук г-н премиер българските бащи, често са онлайн-бащи, защото заминават в чужбина, за да могат да издържат семействата си.

Тук, г-н Премиер, не е като в Канада - тук в България, сме бедни и много зависими от държавната градина, издигнали сме я в култ и химера.

Иначе българинът е добър човек, ще подели хляба и дома си с нуждаещия се, НО НЕ И МЯСТО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА.

ГЕРГАНА НИКОЛАЕВА

https://vtorifront.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.