Нострадамус вещае: 2024 е на прага на големи промени

Според експертите, пророкът е намекнал за разрастващия се конфликт в Близкия Изток

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/nostradamus-veshtae-2024-e-na-praga-na-golemi-promeni/121915 SvobodnoSlovo.eu
Нострадамус вещае: 2024 е на прага на големи промени

Според експертите, пророкът е намекнал за разрастващия се конфликт в Близкия Изток

Смятаният за най-известният пророк на всички времена Мишел Нострадамус, описва своите видения в книгата „Пророчества“ още през 1566 г.

До момента обаче няма единно тълкуване на изключително символния език на четиристишията в тази книга, което позволява да се правят най-различни и дори често противоречащи си тълкувания.

 

Изследователи и любители на пророка се опитват да подредят виденията му по години, като откриват в един от куплетите прогноза за това каква ще бъде предстоящата 2024 година.

 

Смята се, че основното предсказание за новата година е шифровано в четиристишие 5-24. В доста произволен превод то гласи: „Царство и закон изгряват под Венера. Сатурн ще залезе под Юпитер. Закон и царство,  възкресени от слънцето. Те ще страдат от злото заради хората на Сатурн“.

 

Метафоричното описание на събитията затруднява тълкуването на строфата. Според едно мнение тя сочи, че трябва да се обърне специално внимание на позициите на Юпитер и Сатурн през новата година. Съдейки по астрологичните прогнози, тези планети ще се доближат една до друга през август 2024 г. и съществува вероятност летният период да се превърне в повратна точка за целия сват. Последният ред се тълкува най-често като алегория на неизбежното изказване за всички, които провеждат подмолна завоевателна и задкулисна политика, особено по отношение на разрешаването на различни конфликти по света. Насочва и към продължение на нестабилността в Близкия Изток и увеличаване ролята на мюсюлманските страни в политическия дневен ред.

 

Разшифроването на предсказанията на Нострадамус сочи, че светът е на прага на големи промени и предстоящо преразпределение на силите. Дали това е видял френският лекар и подобно тълкуване е плод на работата от нечии стратегически кабинети, не става ясно. През новата година според прогнозите на Нострадамус на политическата арена ще се появят нови лидери. Може да има нужда от нова международна организация, тъй като ООН окончателно губи авторитета си.

 

Според четиристишията през 2024 г. ролята на „червения дракон“ ще се увеличи. Вероятно метафората се отнася до Китай, който от много години се бори за водеща позиция на световния пазар. Конфликтите на интереси ще се засилят и в икономиката. САЩ и европейските страни ще започнат да отстъпват водещите си позиции.

 

Както сочи Нострадамус, гладът ще се увеличи в европейските страни, а хората в тази част на света ще станат по-решителни, което ще доведе до разногласия с политическия елит и множество протести. За да отвлекат вниманието на гражданите от житейските проблеми, държавите членки на Европейския съюз ще започнат да търсят външен „враг“. Не е изключено сред вчерашните съюзници да се намери потенциален враг. Това ще влоши ситуацията в региона, което може да доведе до икономическа криза в цяла Европа.

 

От лятото на 2023 г. различни медии по света настояват, че цитират Нострадамус, който предрича, че крал Чарлз Трети ще се откаже доброволно от английския престол. Тълкувателите сочат, че французинът вече е предсказал различни събития в кралското семейство, например напускането на принц Хари и отказа му от титлата. Според прогнозите може да възникне ситуация, при която крал Чарлз Трети поради атаки срещу себе си и втората си съпруга Камила да бъде принуден да абдикира от трона.

 

Трудна ситуация, както се посочва в прогнозата, ще се развие и във Ватикана. В едно от четиристишията Нострадамус предрича идването на нов папа. Това се свързва със задълбочаване на здравословните проблеми на папа Франциск 1, което може да не му позволи да изпълнява задълженията си.

 

Има информации, че още в края на 2022 г. той е подписал документ за отказа в случай на сериозно влошаване на здравето. Според катрените на Нострадамус през 2024 г. ще бъде избран нов по-млад папа. Следващият лидер обаче ще отслаби влиянието на папската институция, но това е само едно възможно тълкуване на метафорите на Нострадамус.

Източник: Уикенд

 

1 Коментара

Иванова

преди 3 месеца

Абсолютни глупости .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.