ПАДАНЕТО НА КОНСТАНТИНОПОЛ - ЧЕТИВО ЗА ЗАБРАВИЛИ ИСТОРИЯТА И ЗА ОБИКНОВЕНИ ЗОМБИТА!

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/padaneto-na-konstantinopol-chetivo-za-zabravili-istoriyata-i-za-obiknoveni-zombita/116425 SvobodnoSlovo.eu
ПАДАНЕТО НА КОНСТАНТИНОПОЛ - ЧЕТИВО ЗА ЗАБРАВИЛИ ИСТОРИЯТА И ЗА ОБИКНОВЕНИ ЗОМБИТА!

ПАДАНЕТО НА КОНСТАНТИНОПОЛ - ЧЕТИВО ЗА ЗАБРАВИЛИ ИСТОРИЯТА И ЗА ОБИКНОВЕНИ ЗОМБИТА! 

"През 1453г. обсадили Константинопол. Имперската столица най-после паднала в ръцете на османския султан Мехмед II на 29 май същата година. В чест на тази победа Мехмед приел титлата император и се нарекъл Фатих - Завоевател. И до днес в турските учебници се нарича Фатих Султан Мехмед. 

 Между другото, знаете ли какво е представлявал този първи турски император? Човек, който съгласно ислямския закон за убийства на роднини (законът позволявал на султана да убива членове на най-близкото си семейство), се качил на трона, след като удушил тригодишния си брат. Може би сте чели хрониките на писаря Фаранцес за падането на Константинопол? С тези хроники бих могла да опресня паметта на забравилите, на лицемерите и политкоректните. 

Вероятно не сте чели хрониките. Особено ако сте европеец. Защото Европа плаче само за страданията на мюсюлманите и никога за християните, евреите, будистите, хиндуистите.

 За европейците не е политически коректно да се знаят подробности за падането на Константинопол. Да научат нещо за жителите на града, които в зори потърсили убежище в църквата „Света София” и започнали да пеят псалми, за да измолят Божията милост, докато Мехмет II обстрелвал стените на Теодосий.

 Патриархът отслужил на свещи последната литургия и в опит да успокои хората в катедралата високо казал: „Не се страхувайте, братя и сестри! Утре ще бъдете в царството Божие и ще бъдете запомнени до края на времето!” Децата плачели от ужас, майките им ги окуражавали с думите: „Не плачи! Ще умрем за нашата вяра в Исус Христос! Ще умрем за нашия император Константин, за нашата родина!” 

Османските войски, като биели барабаните си, минали през разрушените стени, отблъснали защитниците на града от Венеция, Генуа и Испания и ги изклали с ятаганите си. После нахлули в катедралата и обезглавили всички, дори и бебетата. Забавлявали се, като гасели свещите с малките им отсечени глави. Клането продължило от сутринта до вечерта. 

Спрели, когато великият везир се качил на олтара на „Света София” и се провикнал към касапите: „Сега почивайте. Този храм вече принадлежи на Аллах”! Навън Константинопол горял, турците разпъвали на кръст, бесели, набивали на кол жителите. Еничарите насилвали и колели монахините – четири хиляди за няколко часа! Оцелелите оковавали във вериги и ги продавали на пазара в Анкара.

 Слугите подготвяли пира на победата, по време на който в нарушение на заповедите на Пророка, Мехмет се напил с кипърско вино. Султанът имал слабост към малки момчета. Затова заповядал да доведат първородния син на византийския аристократ Нотарас.

 Четиринадесетгодишното момче било известно с красотата си. Пред очите на всички Мехмет го изнасилил. После заповядал да доведат и семейството на момчето. Родителите му, бабите и дядовците, чичовците, лелите и братовчедите. Пред него султанът собственоръчно им отсякъл главите. Един по един. 

Сетне заповядал да разрушат олтарите и да разтопят камбаните на всички църкви в града. Превърнал ги в джамии или базари. Ето така Константинопол станал Истанбул. 

Но днес в Европа никой не иска да говори за това. Децата не учат тази история в училище..."

Ориана Фалачи

 

Моя бележка- Почти същото се е случило и във всички превзети от турците територии, включително и в България. Нашият най-голям подвиг като българи е, че сме успели да оцелеем след 5 века геноцид. За това трябва да благодарим на Бог! А зомбитата, които твърдят, че това е било присъствие или някаква форма на мирно съвместно съществуване пак Бог ще ги съди за глупостта или алчността им.

Иван Спиридонов

4 Коментара

Да бе

преди 8 месеца

Пълна фантасмагория ..Ало Свободно слово,. Малко филтър може ли?

Коментирай

Да бе

преди 8 месеца

Пълна фантасмагория ..Ало Свободно слово,. Малко филтър може ли?

Коментирай

аре

преди 8 месеца

Фантасмагория казваш.

Коментирай

gal_il1963

преди 8 месеца

Да, чела съм хрониките на Фаранцес. В продължение на 100 г. османците са правили опити да превземат Константинопол. Успяват с хитрост и с чудовищна жестокост. Пустинни племена, които в продължение на години с нечувана жестокост превземат земи на Мала Азия и днешната европейска част на Турция. Тяхната генетика е значително подобрена от народите, които са поробили. Казват, че вълкът козината си мени, но нравите - не!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.