ПРОФЕСИОНАЛНИ НАСОКИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО - ЮНИ 2020 ГОДИНА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/profesionalni-nasoki-za-svoboda-na-slovoto-yuni-2020-godina/15002 SvobodnoSlovo.eu
ПРОФЕСИОНАЛНИ НАСОКИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО - ЮНИ 2020 ГОДИНА

Не си прави кумир от никой политик. Медиите са, за да осведомяват обществото, а не да замазват екстрементите на политиците.

Корупцията няма цветове и партии - всеки корумпиран трябва да отговаря на неудобни въпроси, а ако прокуратурата не повдига обвинения - и тя.

Рекламодателите не могат да определят насоките на медията, защото свободата няма цена. Те са си платили за реклама, а не за съвестта ни.

Журналистът принципно е опозиция на всяка власт и той първи задава неудобните въпроси. Без изключение за какво и на кого.

Медиите са четвъртата власт и това непрестанно трябва да се напомня на останалите три власти, защото медиите са посредникът между властта и гражданите.

Помнете, че казаното хвърчи, а писаното личи и след век следващите поколения ще четат написаното, така че мислете каква история искате да напишете.

Определете си стойност, а не цена!

И запомнете - вие сте журналисти, а не мисирки!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.