Тринайсет фатални грешки, които ние, жените допускаме в отношенията си с мъжете

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/trinayset-fatalni-greshki-koito-nie-zhenite-dopuskame-v-otnosheniyata-si-s-mazhete/142452 SvobodnoSlovo.eu
Тринайсет фатални грешки, които ние, жените допускаме в отношенията си с мъжете

Тринайсет фатални грешки, които ние, жените допускаме в отношенията си с мъжете:

1. Вярваме в Любовта и се влюбваме бързо!

Ама той ни се усмихнал, направил ни два комплимента и ни поканил на кафе, а, ние, патките клъвваме – вече го виждаме като баща на децата си и като „Той е!“.

Както ме гълчи детето, „един мъж трябва да се доказва пред нас поне две години!“.

2. Когато се влюбим, зарязваме всичко и всички, и се отдаваме 100% процента. А, не бива! Както вика детето, докато един мъж не се докаже, не бива да изгаряме другите мостове.

Ние, жените, имаме нужда от ухажване. Нашето самомнение и самочувствие зависят от оценката на околните, за това и трябва да позволяваме да ни ухажват! При мъжа е различно – тия са гьон сурати и пет пари не дават какво мислят другите за тях, „аз“, вика, „съм си направил милионите. Пука ми кой ме харесва или не! Нисък съм, ама като стъпя на портфейла си и ставам 2 метра!“… Това е логиката им.

За това, дами и момичета, дори и да се влюбите, преди да минат година-две, не се омъжвайте. А, през това време излизайте и с други! Не казвам да си лягате, а да излизате, да се забавлявате и развличате. Едно, че е полезно за самочувствието ви, но и не забравяйте, че мъжът е ловец – в момента, в който ви види уловена в капана, губи интерес. Ненапразно в испанския език думата за омъжена и уловена/отстреляна е една и съща – касада (в шведския пък е женен и отровен едно – йифт). За мъжете е полезно в една връзка да усещат, че конкуренцията им диша във врата, а за жените – че за тях се бият и само най-най-най може да я има!

3. Не сме омъжени, но изпълняваме функциите на съпруга – живеем заедно, готвим му, чистим му, дондуркаме го, обгрижваме го, доставяме редовно секс….

Че за кво му е тогава да се жени за вас? Вие така или иначе си правите всичко безплатно (без брак).

4. Не позволяваме на мъжа да е мъж, да се грижи за нас.

Добре е да сме независими, но не трябва да го показваме това открито. Въпреки, че сами може да си плащаме сметката в ресторанта, Той трябва винаги да плаща! Въпреки, че сами можем да си носим торбите, Той трябва да ги поеме, щом ни види натоварени! Въпреки, че няма да си счупим ръката, ако сами си отворим вратата или дръпнем стола, Той трябва да се втурва пред нас….

5. Изпадаме в зависимост от мъжа – физическа, емоционална, финансова, психическа….

6. Допускаме го в живота си твърде рано и твърде надълбоко.

Не е нужно да го представяте на приятелки, познати, близки и роднини! Запазете си един периметър за вас! На родата все някога ще трябва, но не го правете твърде рано.

7. Интересуваме се от всичко, касаещо него – искаме да ни представи на мама, да се сприятелим с приятелите му, да споделяме интересите му. Е, айде, нема нужда чак пък толкоз…..

8. Манипулираме и шантажираме, лъжем и мажем, за да го накараме да прави това, което ние искаме.

За да го накараме да ревнува. За да ни уйдисва на капризите или за да се доказваме. Един, два, че и три пъти, може да успеем, но рано или късно ще му писне или ще се усети, и тогава ще изпаднем в по-лоша позиция – ще ни игнорва или няма да му пука. Както казват каубоите, „не вади пистолет, ако не си готов да стреляш!“.

9. Напълно откровени сме!

Една приятелка споделила с 30 годишния си син, че не може да разбере защо е толкова сложна комуникацията с мъжете – „толкова ли е трудно те директно и всичко направо да си кажат?“. А, синът й ужасен я скастрил, „как така всичко ще си кажеш, бе, мамо?! Това е война!“.

10. Пришпорваме ги!

Даваме им зор да вземат решение. Независимо дали е да ни предложат или да планират ваканцията ни заедно, един мъж не иска ли да направи нещо, все ще протака и отлага. Тогава всяко дуднене, тръшкане и заплахи са безсмислени. Запомнете, ако мъж иска нещо, планини ще преобърне, винаги ще намери време, че и начин!

Баба казваше, че, ако един мъж ти предложи преди да са минали 6 месеца и не ти предложи, след като са изминали 2 години, пиши го че не е за теб!

11. Ревнуваме!

В една връзка винаги трябва да има щипка ревност, защото иначе става като безсолна манджа. Но, да правим скандали, грозни сцени и да забраняваме, само даваме едно съобщение, „аз не съм достатъчно добра за теб и знам, че можеш да си намериш нещо по-добро, за това и ме е страх!“.

Да знаете, че, ако мъж иска да изневери, нищо няма да го спре! Имах един любовник германец. Немкинята редовно го караше, като е в командировка, да чува, че за бекграунд има немска или английска телевизия. Логиката й била, че така знаела, че е в хотел… Оня идваше с бутилка шампанско в къщи и викаше, „пускай CNN или RTL“, че жената след малко ще ме провери! А, друга пък приятелка, като пътуваше, звънеше у тях и нареждаше на нейния да пусне в мазето помпата за парното, че да се убеди, че нашичкият си е у тях…..

Трябва ли да ги следим и държим изкъсо? Да, но без да се усетят и без да имат чувството, че ги ограничаваме! Ако, пък се убедите, че е непоправим Дон Жуан, просто не е за вас, зарежете го! Или пък го приемете, какъвто е без да мрънкате!

12. Критикуваме недостатъците им, но търпим недостойното им поведение!

Решите ли да бъдете с даден мъж, забравете за критиките относно дребните му недостатъци, особено публично! Ама, това, че мляска като яде, че се оригва, че пуска дебелашки шеги или се облича неподходящо – вие не сте му майка! Това е било работа на мама и то през първите му 7 години. Максимума, който може да направите 20, 30, че и 40-50 години по-късно, е само леко и то в подходящото време, на правилното място, да намекнете! И толкоз!

От друга страна, ако той ви крещи, унижава, лъже, обижда – това вече не е недостатък, а недостойно поведение и ваш дълг е веднага да реагирате!

Недостатъци – да, недостойно поведение – твърдо НЕ!

13. Занемаряваме се!

След като Го уловиш, смяташ, че ти е в кърпа вързан. Е, не е! Трябва всеки ден да се доказваме – и физически, и интелектуално, че и емоционално!

Мария Нордел

2 Коментара

Верни неща

5 days before

си казала тук. За разлика от другите глупости, които пишеш, с тези истини ме спечели.

Коментирай

Димитър

4 days before

Мариела, кажи нещо за своите грешки, или ти не правиш такива? Кажи защо шведския ти съпруг те изрита, и защо имаш два развода? Или бяха три?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.