ВОЙНАТА КАТО ХАЛТУРА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/voynata-kato-haltura/3861 SvobodnoSlovo.eu
ВОЙНАТА КАТО ХАЛТУРА

"В моя статия от вчера сутринта, пиша, че труповете от т.нар. "клане в Буча ( и в. Мариупол ) са на цивилни  украински граждани, убити от самите украински ултранационалисти или от украински мародери - факти, за които има множество потвърждения във видеоразказите на украински очевидци. Но в течение на деня се изясни, че "клането в Буча" представлява халтурна суперпродукция в холивудски стил, вероятно творба на комическия гений на самия Зеленский ( или на някой негов помощник режисьор от същата артистична школа).

"Руските касапи" като едното нищо щяха да бъдат осъдени в Хага, ако гримьорът на украинската постановка не бе излязъл калпав. Иначе движенията на "труповете", които протягат ръце да се поразкършат и сядат на задниците си, щяха да минат за сетен гърч на телата в стремеж към живота. Нищо че са минали четири денонощия от евентуалното "клане".

От епизода с "раните" може да се установи колко важна е гримьорската професия в съвременната война.

Впрочем  "международната общност" толкова напира да осъди Путин и Русия за военни престъпления, че навярно ще замижи за пропуските в макиажа."

"Целият ни живот е превърнат във фалшификат. Фалшиви новини, фалшива статистика, фалшива храна, фалшиви болести, фалшиви лекарства, фалшива медицина, фалшиви правителства, фалшива политика, фалшиви избори. Защо да няма и фалшиви кланета? Особено когато трябва да се прикрият истинските?

Само че, разбирате ли, по този начин всеки от нас може да бъде обвинен във всички смъртни грехове - кражба, убийство, наркотрафик, атентат. Нужен е елементарен монтаж и две мазки макиаж. Останалото ще направят съдиите. Каква тогава е разликата между "съвременния цивилизован свят" и османския средновековен произвол, когато е било достатъчно двама правоверни да се закълнат в брадите си, че някой гяур е престъпник. И гяурът моментално е набиван на кол или провесван на ченгел.

Циничната халтура на Зеленский с "бременната жена в Мариупол" и "клането на цивилни граждани" в Буча е подигравка с истинските жертви на войната. За които е виновен тъкмо украинският режим. Нима е възможно да се правят бъзици с войната и смъртта? Нима е допустимо лъжесвиделство в такъв мащаб? Очевидно - да!

"Украински народе, не разбра ли, че твоят проблем не е в Кремъл? Твоят истински проблем се крие в "бункера под Киев" и в екраните, които натрапват едно зловещо шоу, съвсем различно от истинската трагедия - и на Украйна, и на Донецк, и на Луганск, и на Европа, и на целия свят? В това число и на България.

И накрая един въпрос към българите - забелязвате ли, че от няколко дни няма никаква сводка за броя на влизащите и оставащи у нас украински " бежанци"? Питате ли се защо?"

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.