За Пике, транссексуалните и модата

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/za-pike-transseksualnite-i-modata/109672 SvobodnoSlovo.eu
За Пике, транссексуалните и модата

Преоблечените като жени мъже винаги са били вървежни...

Спомина се Дейм Една - иконата на траверсираните

Ако е вярно, че новата на Пике е транссексуална, то модата много яко ни се вклинява отзад. Че и отпред, зависи кой какви предпочитания има. Доволен съм, че светът се разнообразява и допълва от нови човешки форми и нюансите им. Каквато предполагам е транссексуалността.

Онзи ден се спомина псевдо транс легендата Дейм Една, която възвиси своята кариера именно върху високи токчета и перуки. Той не беше гей или поне не се бе чуло за това. Имаше поколение, съпруга, нечувана кариера, която получи своето признание и връх след шоу в личната ложа на крал Чарлз Трети.

Преоблечените като жени мъже винаги са били вървежни. Те са една индулгенция за мъжествеността на онези, които имат съмнение в себе си. Неуверената мъжественост, колебливите усещания, небалансираната двуполовост, обществото, възпират силния пол да извършва действията, които душата му иска.

Не вярвам, че пресищането с удоволствия води до отклонения. Те винаги са били там и са чакали своя звезден миг, защото са част от звездната вселена на вътрешното потръпване, което е очаквало да бъде събудено. Една добре парфюмирана перука, грим и токчета биха „сритали“ всичко това в едно алчно за похот съзнание.

Този Пике, за когото чух покрай Шакира, може би е част от това описание, в което не искам да се търси никакво обвинение или подигравка. Хората постепенно отпускат комплексите си, развиват съзнанието и прекрояват фантазиите според околните нагласи. Някои като Пике или други, могат да бъдат наречени дори гостоприемници на нови сексуални култури, макар в случая да не е съвсем така. Травестирането е отдавнашно и според нивото си може да бъде изявено на магистралата или в кралския дворец. Какво толкова, ако нещата не се случват във вашия креват...

Със сигурност в повечето „хетеро“ мъже седи „спящата красавица“ на удоволствията, непознати или отричани защото са такива, защото са необичайни. Голямата турска певица Бюлент Ерсой е всъщност певец, на огромна почит в страната си и извън нея. Пял е в зала Олимпия, името му е символ, равен на Божество. Не зная да има нараняващи изказвания спрямо него, чувал съм само обожание. Също така хората едва ли ще престанат да харесват Пике, заради избора му. Може всичко това да е една голяма партенка, която извадена на въздух, ще мирише все по-малко и по-малко.

В тази конотация, в светлината на превъзбуждащата се мода, културните траншове към траверсни програми са хем уместни, хем озадачаващи, особено когато се случват в консервативна България.

Fashion idol

Дони

Джентълменът легенда на българския поп Дони, е неузнаваем в своята церемониална дреха. Приятното разпределение на черно и бяло идва от приноса на папийонката, обединяваща двата цвята. Предвид стройната фигура на певеца, облеченото стои перфектно и трябва съвършена оптика или невежество, за да бъде открито несъвършенство. Позата на някой, комуто е поверен кралския симфоничен оркестър, издава лидерския характер на зодия Телец. Жестът с ръката играе своята роля за сценичното величие на Дони, от когото този път съм изключително доволен.

Рожден ден

Михнева посрещна 71 в Цюрих

Телевизионната знаменитост Маргарита Михнева празнува тайно рождения си ден. На гости на дъщеря си и внуците в Швейцария, тя даде ранна вечеря с разнообразни коктейли за добре дошли. На следващия ден рожденичката беше поканена на гости от местни дипломати, с които общува при честите си гостувания там. Михнева не крие, че навършва 71 години - едно обстоятелство, което носи с много чар и стилен гардероб. Вече в България, тя бе видяна да пресича гордо ул. Оборище, където е една от най-добре облечените обитателки.

Двоен повод

Васил Петров празнува джазово

Двоен празник празнува поп и джаз легендата Васил Петров. Той има успешни години напоследък и името му се нарежда сред първите петима с подобен музикален авторитет. Носител на голямата награда Певец на годината, той изненадва с различни проекти, които вадят наяве една събудена динамичност. Той отбелязва Международния ден на джаза и рождения си ден в Пловдив ивент център. Маестро Христо Павлов е селектирал брилянтни музиканти от 14 държави, сред които  САЩ, Англия, Корея, Русия, Турция и разбира се, България. Джаз линията в концерта държат топ музиканти от Пловдивската джаз сцена. 
В София Васил Петров представи любими романтични и емблематични теми и негови хитове, както и теми от новият му албум в хотел Анел.

Автор: Лорд Евгени Минчев

trud.bg

3 Коментара

Съби

преди 1 година

Обичам да чета свободно слово. Само, понякога, попадайки на някакви неопределености, като този от горната статия си мисля че, не съм на правилното място. Прекалено много "изкуство" има събрано в този човек-лорд. Май не му е у нас мястото. Защо не си лордсва там, където е пълно с лордове а се занимава с нас- гаьовците и се старае да ни "култивира"? То не са инфлуенцъри, лордове, джендъри.... много пасмина народи тази демокрация. Май, в предишният обикновен живот имаше много повече нормални отношения и хора. А сега- само лордове............

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.