Африка, като цяло, в частност Руанда, с това са известни - там корупция няма

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/afrika-kato-cyalo-v-chastnost-ruanda-s-tova-sa-izvestni-tam-korupciya-nyama/5068 SvobodnoSlovo.eu
Африка, като цяло, в частност Руанда, с това са известни - там корупция няма

Обогатих си географските знания за Африка, които за моя милост са с изтекла давност от средата на 60-те, когато учехме страните там и всичко за тях. Отдавна познанията ми са силно ограничени, което пък ме кара да се чувствам като външен министър на която и да било страна от Европейския съюз.

Но днес отворих Гугъла - старият ми прокъсан атлас не върши работа - и разбрах като точно къде е Руанда. То брой на население, езици, няколко европейски и суахили, поминък, или икономика по новому, предимно пастири, от 10 милиона 17 процента живеят в градове и още полезни знания придобих. Но в Гугъла нямаше снимка на частния самолет на президента им за 50 милиона, явно купен от пасене на дъбитък.

Хубава страна - хубави хора!

За да запомня столицата - Кигали - си я написах с химикалка на дланта, че случайно, ако гледам "Стани богат" да блесна с интелигетност пред моя мъж. Ами как да я запаметя, освен по стария начин?

Разбира се, заради Руанда и столицата им Кигали, името на президента дори не си направих труда да пиша на дланта си, поради ограничените ми вече способности да научавам нови неща, но никога няма да забравя, че сме имали за малко премиер Просто Киро, тъй горд от африканската похвала за борбата му срещу корупцията. Африка, като цяло, в частност Руанда, с това са известни - там корупция няма.

Дори се размечтах герберската кметичка Фънда да обмени опит с кмета на Кигали в почистването на снега.

Защо ли? Защото, ако харвардските момчета продължават с тъпните си герберите ще векуват.

Витрините в магазините на Етрополе доста са се поизпразнили, а ние се хвалим с руандийски четки, гарнирани с ругатни към Русия от простото афрокандаско премиерче...

Зоя Б. Деянова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.