АЛТЕРНАТИВА или ОРТАКЛЪК?!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/alternativa-ili-ortaklak/19556 SvobodnoSlovo.eu
АЛТЕРНАТИВА или ОРТАКЛЪК?!

Най-популярните спортове: футбол и бокс привличат най-много публика. Сблъсъка между два стила, две техники и в края на краищата волята за победа повдигат максимално адреналина на зрителите. Резултатът е поток от пари, който потича към джобовете на организатори, ръководители и накрая - спортисти. Там където има пари обаче, понякога финансовия келепир взима превес над спорта. Понякога победата, въпреки искрената подкрепа на зрителите, се оказва опорочена. Това са уговорените мачове.

В момента ГЕРБ се намира в тежък вероятно необратим "Нок даун". Коляното на партията е залепено на пода ринга. Неговият противник БСП обикаля свенливо и не нанася съкрушителния удар. Вярно е, че поради собствената им лакомия, хората на Бойко Борисов се повалиха сами на пода. Нерешителността на БСП обаче е трудно обяснима. Наистина не са социалистите тези, които разкриха апартаментгейт, нито къщите за гости. Позицията им към разграбването на КТБ също е повече от плаха. Относно продаването на паспорти от ДАБЧ и "Трите тераси" на Каракачанов, БСП мълчи като комунист на разпит. В екипа за европарламент, няма мускулести фигури. От него не лъха спортна злоба, а без нея не се печели никакъв мач. Гласчето на Елена отеква, като глас в пустиня. Политиката има много общи точки със спорта. В престоящия сблъсък на "върха",БСП носи главната отговорност за липсата на избирателен адреналин. В българската политика уговорените мачове се играят редовно от 30 години насам. Започна се с Желев - Луканов, премина се през Николай Добрев - Петър Стоянов и се стигна до "Кривата круша". Социалистите трябва да знаят, че българите се нагледаха на уговорени мачове и ако това продължава, избирателните урни ще заприличат на празните футболни стадиони.

Божидар Чеков

Снимка на Божидар Чеков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.