Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън, подкрепят Путин!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/az-prodalzhavam-da-tvardya-che-sasht-v-liceto-na-baydan-podkrepyat-putin/4627 SvobodnoSlovo.eu
Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън, подкрепят Путин!

Аз продължавам да твърдя, че САЩ в лицето на Байдън, подкрепят Путин! Досега твърдях, че не му пречат по договорка. Сега започвам леко да мисля, че направо му помагат да реши въпроса колкото се може по-бързо.

Боян Чуков

Днес събота 5 март 2022 г. Нафтали Бенет, премиер на Израел е бил приет в Кремъл от Владимир Путин. Срещата е продължила 2-3 часа. Няма никаква информация за обсъжданите теми, но е почти сигурно, че са засегнати войната в Украйна, иранската атомна програма и ситуацията на Голанските възвишения. Предполага се, че Бенет е донесъл съобщение от Вашингтон за Владимир Путин. Израелският премиер е бил придружен от Зеев Елкин, министър на строителството и жилищната политика. Той е роден в Харков и е повече от 10 години преводач на срещите на Владимир Путин с премиерите на Израел. Неговият брат и роднини живеят в Украйна.

След като Зеленски бе избран за президент, той предложи на Елкин министерски пост в Киев. Бенет е бил придружаван от Хулата, съветник по национална сигурност и Мейр, дипломатически съветник. Зеленски многократно е търсил Бенет (преди това Нетаняху) за посредник в неговия диалог с Путин. Според израелски дипломатически източник администрацията на Байдън е била предизвестена за срещата на Путин с Бенет. Американците са подкрепили визитата на израелския премиер в Москва. Преди срещата с Путин Бенет е съгласувал темата „Украйна“ със САЩ, Германия и Франция. Бенет е обсъдил и ситуацията с еврейските общности в резултат на войната. Израелският премиер е подчертал, че Тел Авив не приема актуализирането на атомната сделка с Иран от 2015 г. Путин и Бенет са постигнали споразумение Израел да координира предварително с Русия въздушните атаки срещу ирански цели на сирийска територия.

След срещата в Кремъл израелският премиер се е обадил по телефона на Зеленски. Очаква се Бенет да пристигне в Берлин за среща с Олаф Шолц.

Журналистката Lahav Harkov от Jerusalem post съобщи за възможна визита на Бенет в Париж и среща с Макрон. Посещението на израелския премиер в Кремъл касае първо Украйна и после Иран.

Информационната война става все по-ожесточена и без всякакви правила. Преди време Путин обяви, че ще разсекрети важни архиви, които имат отношение към западните ръководители. Предполагам, че този момент ще настъпи в обозримо бъдеще.

Коментарът е изготвен на базата на twitter-a на Lahav Harkov (на снимката) от Jerusalem post.

Анастасия Гешева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.