Безплатна правна консултация. Давам я на Трифонов по повод на заканите му със съд на Киро Канадеца

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/bezplatna-pravna-konsultaciya-davam-ya-na-trifonov-po-povod-na-zakanite-mu-sas-sad-na-kiro-kanadeca/2405 SvobodnoSlovo.eu
Безплатна правна консултация. Давам я на Трифонов по повод на заканите му със съд на Киро Канадеца

Безплатна правна консултация. Давам я на Трифонов по повод на заканите му със съд на Киро Канадеца. "Аз тоя на съд ще го дам", е класическа защитна фраза, която пиарите препоръчват, когато някой няма какво реално да каже в своя защита. Вярно е, че премиерът и екипът му изрекоха тежки думи срещу Дългия /не че не ги заслужаваше/, но аз лично се съмнявам той да успее, освен ако не се възползва от "случайно" разпределение, при което делото да попадне на точно определен добре мотивиран съдебен състав.

Едва ли в БГ обаче да има съдия, който срещу каквато и да било сума мафиотски пари да си сложи главата в торбата. И нещо много важно. Съгласно закона и съдебната практика, деецът не носи отговорност за клевета АКО КАЗАНОТО СЕ ОКАЖЕ ВЯРНО. Тъй че подобен род съдебни дела често се обръщат срещу ищеца /тъжителя/, тъй като в рамките на съдебното дирене за него излизат толкова много нелицеприятни факти, че по-добре да си беше мълчал. Отделно от това, по въпроса за размяната на остри реплики между политици в рамките на важен за обществото дебат има толкова много практика на Европейския съд в Страсбург, че е абсурдно да се постанови решение срещу Киро Канадеца при вчерашните обстоятелства.

Накратко: дори Слави да заведе делата, с които се закани, вероятността да ги спечели е равна на абсолютната нула. Другото е хвърляне на прах в очите.

Емил Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.