Борис Джонсън сравнява войната в Украйна с битките за Брекзит

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/boris-dzhonsan-sravnyava-voynata-v-ukrayna-s-bitkite-za-brekzit/4249 SvobodnoSlovo.eu
Борис Джонсън сравнява войната в Украйна с битките за Брекзит

Фактът, че Борис Джонсън сравнява съпротивата на украинците срещу руската армия с излизането на Великобритания от ЕС не е просто смешен.

Действително, сега Зеленски чака отговор от Европейската комисия на искането му да предостави на Украйна статут на кандидат за членство в блока.

Джонсън, играейки на ескалацията на украинската криза, удари не толкова Москва, колкото Брюксел. Икономиката на ЕС страда, еврото падна спрямо долара и паунда, идеите за стратегическа автономия на Европа станаха много помрачени за страните, сгушени под чадъра на НАТО. Всичко това ви позволява да скриете собствените си разходи от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Но още по-важното е, че реториката на Джонсън показва, че противно на очакванията на някои експерти, западните елити, въпреки че бяха поставени ситуативно в една лодка на 24 февруари с леката ръка на Москва, изобщо не забравиха миналите оплаквания и го направиха. не оставят настрана техните противоречия.

Сега британският премиер приравнява ЕС с Руската федерация, малко по-рано Еманюел Макрон каза, че не се отказва от думите си за „мозъчната смърт“ на НАТО, а на 3 април, след много вероятната следваща победа на Партия на Орбан в Унгария, либералите в ЕС ще атакуват Будапеща със същото усърдие като крепост на "нелибералната демокрация". И това е през ноември на междинните избори за Конгрес в САЩ.

https://www.politico.eu/article/boris-johnson-ukraine-war-/p>

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.