Борисов подарил на Вучич картина за спомен. Интернет избухна: Соцреализъм!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/borisov-podaril-na-vuchich-kartina-za-spomen-internet-izbuhna-socrealizam/11833 SvobodnoSlovo.eu
Борисов подарил на Вучич картина за спомен. Интернет избухна: Соцреализъм!

Социалистически реализъм, тръба и двама държавници. Това включва впечатляващата творба, която премиерът Бойко Борисов подари на сръбския президент Александър Вучич.

Новината е съвсем истинска, а за нея потвърдиха и от правителствения пресцентър. Картината обаче стана повод за поредна порция подигравки в социалните мрежи.

Картината не една и ще има изложба в Националния исторически музей. Идеята й била да се покажат археологически артефакти, открити по трасето на "Балкански поток". Една от картините, чийто художник е Симеон Кръстев, е връчена от "Аркад" (консорциумът, който е изпълнител на линейната част на проекта за разширението на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД) на "Булгартрансгаз", които впоследствие я предават  на министър-председателя Бойко Борисов.

Премиерът реши картината да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България.

В интернет избухна всеобща радост. Заваляха колажи и десетки потребители развихриха въображението си. Колажите варират от имитация на мистериозния художник Банкси до сравнение с Писък на Едвард Мунк.

.

.

колаж на Валдес Радев

.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.