Борисов успя в едно, завлече в своите корупционни сделки и чужди политици и лидери

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/borisov-uspya-v-edno-zavleche-v-svoite-korupcionni-sdelki-i-chuzhdi-politici-i-lideri/12528 SvobodnoSlovo.eu
Борисов успя в едно, завлече в своите корупционни сделки и чужди политици и лидери

Борисов успя в едно, завлече в своите корупционни сделки и чужди политици и лидери, особено в отношенията си с Турция, Русия, Чехия. Превърна логиката на взаимотношение в силовите групировки в норма в междудържавни отношения. Но сгреши в едно.

Във вътрешен план успя, защото беше легитимиран от същите ченгета, които бореха престъпността при Живков и които бяха свързани с българските и съветски служби. Те ми разрешиха да бъде издигнат, те го легимираха, като му дадоха контрол върху каналите за контрабанда, които ДС контролираше.

Тяхната легитимация му позволи да остане на власт вече 15 години.

Но в международен план опитите за неговата легитимация приключиха със смяната на Тръмп. Други закони, други центрове на власт и влияние действат и те не са подконтролни на ДС и наследниците на КГБ.

Изгони Шеврон, блокира достъпа на Шел, ОмЕмВи, Шениер, Сокар/БиПи до транзитните мрежи на България, заради сделки с Кремъл и Газпром. Които пък излъга с Южен и Турски поток. Помисли си че е равен на големите лидери и компании и понечи да заграби българските големи медии, да влезе в енергетиката, в строителството, изобщо си помисли, че някой ще приеме мутренските му похвати като равностоен бизнес модел.

Сделката ЧЕЗ, Турски поток, АЕЦ "Белене", строителството на магистралите, контрабандата на цигари, наркотици, концесиите и т.н.

Изобщо помисли си, че някой ще му позволи да превърне заграбеното в основа на негова лична бизнес империя.

Вече го третират като Ружа от Уан Койн - рожба на особени протекци на специалните служби и обслужващите ги експерти и олигарси.

В деня в който падне от власт - се превръща в беглец.

Илиан Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.