БОЙЛЕРЪТ КАТО РАКЕТА - НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. БРОЙЛЕРИТЕ ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА ИНСПЕКЦИЯ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/boylerat-kato-raketa-nositel-na-nacionalnata-sigurnost-broylerite-da-se-gotvyat-za-inspekciya/12081 SvobodnoSlovo.eu
БОЙЛЕРЪТ КАТО РАКЕТА - НОСИТЕЛ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. БРОЙЛЕРИТЕ ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА ИНСПЕКЦИЯ!

Потресаващите, удивителни, смехотворни, комични, пошли и кичозни панаирджийски "инспекции" на премиера, които продължават серийно от месеци наред и наподобяват кушии с цигански коне по време празниците на Тодоровден.

Не се наемам да направя опис на премиерските "инспекции" в месеците, откакто започна пандемията, придружена и от протестите срещу него, главния прокурор, правителството и председателката на парламента. Но и без да ги описвам и изброявам, тези "инспекции" са необичйно много и са разнопосочни - премиерът "проверява" всякакви обекти - военни полигони и поделения, газопроводи, язовири, заводи и фабрики за присъдружни производства, магистрали и пътни участъци по десетина километра, подпорни стени и свлачища, завод за производство на бронирана военна техника, хлебозавод и какво ли още. Част от тези обекти са собственост на частни фирми и държавата няма нищо общо с техните успехи и провали.

Така, както фабриката за бойлери "Елдом инвест" няма нищо общо с държавата, построена е през 80-те години на миналия век по времето на Тато и е приватизирана в началото на 90-те години на миналия век. И, ако изброените по-горе фабрики и заводи имат някаква кореспонденция с националната сигурност, производството на бойлери и електродомакински уреди едва ли се вписва в приоритетите на държавата. И от новините не става ясно какво точно "инспектира" премиерът във фабриката за бойлери.

В същото време недоволството от премиера, макар и позатихнало, не изчезва. Премиерът не ходи на работа, не посещава парламента, не се среща с журналисти, не дава интервюта за национални и по-малко национални медии. Това ме кара да мисля, че Бойко е гениален - хем се укрива от общественото мнение, хем не излиза от екраните на телевизора и от профила си във фейсбук. Нещо подобно на вица за Тато, който е бил полулегален, защото някога се е укривал, но никой не го е търсил. "Фатката" обаче е усъвършенствана - Бойко се крие от ония, които го търсят, но се показва, макар и само по телевизора, на ония, които не го търсят, зщото знаят къде е и верноподанически му слугуват, дори когато проверява бойлерите. Всъщност, това е подигравка, преминала в гавра с българското народонаселение. Защо пък не...

P. S. Понякога силно и много съжалявам, че не притежавам литературен талант. Ако имах такава дарба, щях да напиша уникални и незабравими фейлетони за нашия неповторим и единствен премиер-министър. Но може би така е по-добре - Бог ме е пожалил, като ме е лишил от писателски талант.

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.