C тревога за пореден път си давам сметка колко ниско сме паднали като общество

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/c-trevoga-za-poreden-pat-si-davam-smetka-kolko-nisko-sme-padnali-kato-obshtestvo/24746 SvobodnoSlovo.eu
C тревога за пореден път си давам сметка колко ниско сме паднали като общество

Това за нежеланието да се спечелят президентските избори е поредното словесно изпълнение в стила, наричан нежно, както само в Перник сме способни на нежност:

Така си ма'а!

Това изявление носи две лоши новини - едната много лоша и другата още по-лоша.

Много лошата новина е, че и ние, все още останалите у нас разумни хора му се връзваме на стила и бръщолевенето и започваме да го коментираме с упоение, като демонстрираме едновременно и обидно къса памет как всъщност минаха изборите, и нелепа способност да се омайваме или замайваме от откровено изръсени глупости и по този начит да падаме на едно ниво на политическо люпене на семки, от което би трябвало да изпитваме национален срам.

Още по-лошата новина е, че една подобна фраза по самата си същност е непростим цинизъм спрямо избирателите и на практика е недопустимо изплюване в лицето на демокрацията. Самият факт, че й обръщаме подобно мазохистично внимание означава, че толкова ни пука и за избирателя, и за демокрацията щом приемаме за напълно нормални всеки цинизъм по отношение на избирателя и всяко изплюване в лицето на демокрацията.

Аз с тревога за пореден път си давам сметка колко ниско сме паднали като общество...

Не е възможно да сме общество и да допускаме да ни оскверняват по този начин нас като граждани и да поругават толкова леконравно демократичното ни устройство като висша политическа ценност!

Николай Слатински

Резултат с изображение за Николай Слатински

https://www.facebook.com/nikolay.slatinski?hc_ref=ARTS3pGYGTAm7Nj56Yawvy1iErhm3ORPjfpDceKiOLui2uHDGFTYm7WxXTg2Y2ryS0g&fref=nf

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.