ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, БЪЛГАРИ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/chestito-osvobozhdenie-balgari/4717 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕСТИТО ОСВОБОЖДЕНИЕ, БЪЛГАРИ!

 

Честит празник, българи! На Трети март честваме Освобождението на България от турско робство. Освободител на България е Русия. За българската свобода са дали кръвта и живота си много хора, включително и българи от българското опълчение, което се сформира за участие в Руско-турската освободителна война.

Всякакви спекулации и опити за отричане на този ден, са обречени на неуспех. Ние - българите, знаем кой ни е освободил след пет века робство. Не господарите на сегашните управляващи от Вашингтон и Брюксел, а държавата на Царя-Освободител. Няма по-голям грях от неблагодарността!

Днес аз прекланям глава пред героизма и саможертвата на тези, заради които сме свободни. Днес ще почета на Шипка паметта на загиналите за свободата на България! И отново ще нося Самарското знаме, което е пъррвото българско бойно знаме, българска национална светиня! Да се знае и помни!

И отново днес ще си поставим въпроса за Освобождението и цената на свободата. Могат да ни освободят, но само самите ние можем да станем свободни. Робският дух не може да се освободи.

Да си припомним днес, че нашите деди тръгнаха срещу една империя - Османската, след пет века кланета, насилствено потурчване, липса на бългаска държава. Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Бачо Киро, Панайот Волов, както и хиляди знайни и незнайни българи дадоха живота си за свободата на народа си! Те не преклониха глава пред страха и трудностите. Защото България заслужава всяка цена и саможертва! Да си припомним тяхната смелост и саможертва и да продължим делото им! Защото за свободата се воюва всеки ден!

Тези дни отново сме поставени на изпитание. Американските интереси са най-важните за българските управляващи. Държава, която дори не е съществувала , когато ние сме дали писмо и четмо на славянските народи, се опитва да ни обяснява кой ни е враг! Държава на възрастта на раклата на баба ми, се опитва да ни обяснява кой ни е освободил и се опитват да смачкат историята, може би защото те самите нямат такава!

И на днешния свят ден ще се обърна към САЩ и ЕС - малки сте морално, за да искате да променяте историята ни! Малки сте, за да промените съзнанието ни! И платените от Вас предатели няма да Ви помогнат! Защото в България имената на предателите са заличени в историята!

Да живее свободна България!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.