ДЪРЖАВАТА НА ЗАКРИТИТЕ УЧИЛИЩА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/darzhavata-na-zakritite-uchilishta/4556 SvobodnoSlovo.eu
ДЪРЖАВАТА НА ЗАКРИТИТЕ УЧИЛИЩА

Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи 'за 30 години: 1435 общински училища закрити, учениците намалели наполовина 08.03.2022 16:00; 1148; 15 лиляна клисурова Iklisurova@24chasa.bg 1435 общински училища ca закрити страната от 1991 до днес. от тях 630 начални, 776 основни 29 средни училища. през същия период учениците 3 училищната мрежа ca намалели почти наполовина от 366 927 до 708 628 тоест със 658 299 ученика. това обяви министърът на образованието акад. николай денков по време на парламентарния контрол отговор на въпрос на елена гунчева от "възраждане"'

На парламентарния контрол днес попитах Министър Денков колко училища са закрити последните 30 години в България. При обикалянето ми из страната видях много изоставени, полусрутени и разрушени училища. Няма по-тъжна гледна от рушащо се училище. Освен може би от липсата на детски смях наоколо. Закриването на училище в малко населено място го обрича на забвение и обезлюдяване. Хората се преместват, за да могат децата им да посещават училище. Училищата се продават, изоставят, като паметници на катастрофата в България!

ХИЛЯДА ЧЕТИРИСТОТИН ТРИДЕСЕТ И ПЕТ ЗАКРИТИ УЧИЛИЩА за 30 години в България! Хиляда четиристотин тридесет и пет сгради, в които вече няма детски глъч, учене на уроци, изпитване, детски смях.....Българските ученици от около един милион и четиристотин хиляди, сега са около 700 000.

Българската държава води война срещу собственото си население. Демографската катастрофа и неглижирането на образованието и здравеопазването ни приключват като народ! Това е приоритетна за решаване задача. Ние от Възраждане постоянно напомняме, че хората са най-важното нещо в България. Те са нашият капитал, инвестиции и бъдеще. И трябва управлението незабавно да се заеме с решаването на този проблем, преди да е станало късно. Защото държава без народ е просто територия! Утре очаквайте видеото от питането към Министър Денков!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.