Държавата трябва да инвестира в наука, трябва да инвестира в експерти и най-вече - да инвестира в образование

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/darzhavata-tryabva-da-investira-v-nauka-tryabva-da-investira-v-eksperti-i-nay-veche-da-investira-v-obrazovanie/52611 SvobodnoSlovo.eu
Държавата трябва да инвестира в наука, трябва да инвестира в експерти и най-вече - да инвестира в образование

Държавата трябва да инвестира в наука, трябва да инвестира в експерти и най-вече - да инвестира в образование. За никого не е обществена тайна, че кадровият състав на преподавателите в средното образование е съставен предимно от хора в предпенсионна възраст.

Нуждата от млади и квалифицирани преподавате с усет и страст към преподаването е наложителна. В много училища и сега не достигат кадри и се налага някои преподаватели да работят на 2-3 места, за да могат да запълнят часовете в различните училища.

С всяко едно отлагане на този проблем, ние се доближаваме до криза, която е по-опасна от всяка друга. Възможността страната ни да остане без достатъчен брой учители, означава, че не всяко дете ще може да получи качествено образование. От ИТН се борим за създаването на уважение към науката, експертите и образованието и ще продължим да следваме тази линия.

Андрей Чорбанов

4 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Първият випуск на завършилите онлайн лекари , вече е разпределен по болниците. Следват онлайн операции, онлайн " покажи си езика, дишай - не дишай " , дължиш ми 150 лв.. И други интересни неща.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Абе г-н Чобанов, по темата е говорил многократно проф. Христов. Досега глухотата е пълна и обяснима. Целта в една колония не е да има образовани хора и това се преследва вече цели 30 години. Младежта у нас е вече 40% ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНА. От вдигането на безсмислени лозунги ползата е НУЛЕВА. Един куп идиоти години наред ни убеждаваха от пресата, че 70% от кадрите трябвало да бъдат в услугите, т.е. готвачи, сервитьори и т.н. В една страна със съсипана индустрия просто няма нужда от такива. Най- кадърните, все тия от ГОРЕ ги засмукват в чужбина. Отворете си очите от книгата на Мишел Шодусовски "Мондиализация на бедността" там всичко е обяснено на прост език, какво се прави в колониите по цял свят.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.