ДЕКЛАРАЦИЯ По повод искането на депутати от "Демократична България" за изслушване на Зеленски в Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/deklaraciya-po-povod-iskaneto-na-deputati-ot-demokratichna-balgariya-za-izslushvane-na-zelenski-v-narodnoto-sabranie/4156 SvobodnoSlovo.eu
ДЕКЛАРАЦИЯ  По повод искането на депутати от "Демократична България" за изслушване на Зеленски в Народното събрание

ДЕКЛАРАЦИЯ

По повод искането на депутати от "Демократична България" за изслушване на Зеленски в Народното събрание, считам, че българското Народно събрание не трябва да се превръща в сцена на поредната война, подклаждана от Съединените американски щати. На същият ден днес, преди години, НАТО нападна една суверенна държава - Югославия, като изби хиляди цивилни граждани, жени и около 400 деца. И досега тази агресия не е осъдена от българския парламент, а България дори разреши самолетите, носещи бомби и смърт, да минат през българското небе!

Напомням на народните представители, че първата и основна наша задача е да защитаваме българските национални интереси и българският народ. Във време, в което цените се вдигат в пъти, цели браншове в икономиката са поставени в риск, хиляди бежанци влизат в България, пенсионерите гладуват, а работещите са затънали в заеми, решаването на тези пробблеми трябва да бъде първостепенна задача на българските депутати.

Заради политиката на САЩ да се бъркат навсякъде във вътрешните работи на суверенни държави, избухнаха много войни по света. В Украйна войната беше предизвикана от дългогодишните усилия на семейство Байдън да овладее икономиката и политиката там. Резултатите се виждат. През 2014 година българските политици не видяха избитите деца в Донбас, изгорените живи българи и рускоговорящи граждани на Украйна. Не видяха какво се случи в Одеса и други градове. Не видяха раждането на неонацизма в Украйна.

Днес ни предлагат да изслушаме проводникът на американските интереси в Украйна. Който, вместо да защити народа си, го поведе към конфликт и война. Който нарича тези, които не са украинци "организми". Този, който призовава да се избиват различните по народност. Вие предлагате да изслушаме един човек, който историята и вероятно съдът скоро ще осъдят.

Като разбирам желанието на "Демократична България" да се покажат лоялни към САЩ, то държа да подчертая, че всяко подобно действие ще навреди на българските интереси. Ние вече сме във война - война за оцеляването на народа ни. Други войни не ни трябват!

Елена Гунчева

* Декларацията изразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ И ОТНОШЕНИЕ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.