Демокрацията се крепи на избори. Но какво става, ако се съмняваш в честността на тези избори?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/demokraciyata-se-krepi-na-izbori-no-kakvo-stava-ako-se-samnyavash-v-chestnostta-na-tezi-izbori/40 SvobodnoSlovo.eu
Демокрацията се крепи на избори. Но какво става, ако се съмняваш в честността на тези избори?

Изборен саботаж

Демокрацията се крепи на избори. Но какво става, ако се съмняваш в честността на тези избори? Тогава не само отказваш да гласуваш, но и отказваш да признаеш резултатите за легитимни.

Това се случва в момента в САЩ, където 60% от привържениците на Републиканската партия смятат, че изборите през 2020г. бяха откраднати. Че Байдън не е легитимен президент. Защото така каза Тръмп. И не го каза веднъж, каза го хиляди пъти. Въпреки, че всичките 50+ дела, които заведе за изборни машинации, завършиха с провал Тръмп не спира да повтаря, че изборите бяха фалшифицирани. А това просто не е вярно. Това е лъжа.

Същото се случва и в България.

ГЕРБ, БСП, ДПС, Слави Трифонов и цяла плеaда от фейсбук тролове тръбят, че изборите са откраднати. Говорят за кодове (кодът е един!!), флашки, памети (изтрити, фалшифицирани!). Размахват листета с подозрителни неща, които се движат бързо и не можем да разберем какво има на тях. Разбираме само, че трябва да се съмняваме. Че нещо се мъти. Че някой иска да ни измами, а българите най-мразим когато някой иска да ни мине. Шамар да е, аванта да е. И точно това се случва - мамят ни, но не на изборите, а сега, в момента, от трибуната на Народното събрание.

Правят го, защото губят.

Губят почва под кракара си, възможността да управляват еднолично, възможността да усвояват еврофондове. Губят сигурността, че са безнаказани. Сигурността, че няма да им бъде потърсена сметка за престъпленията с власт и публични ресурси от последното десетилетие. Защото много са злоупотребявали. И много сметка трябва да им бъде търсена.

Не се оставяйте да ви заблудят.

Машините са сигурни - много по-сигурни от хартиените бюлетини. Изборите са възможно най-честни. Хиляди доброволци се грижат за това. Аз съм горда, ча съм била част от тези доброволци в последните 5 години.

Ако все пак се съмнявате - станете доброволец. Наблюдавайте процеса в изборния ден. Но не се предавайте.

Гласувайте.

Гласувайте.

Гласувайте.

Не вярвайте на ГЕРБ, БСП, ДПС.

Не вярвайте на ГЕРБ, БСП, ДПС.

Не вярвайте на ГЕРБ, БСП, ДПС.

Правото на глас е най-голямата сила на обикновения човек. Да имаш възможност да избираш кой да управлява страната ти е най-висша сила и задължение. Милиарди хора по света нямат тази възможност. Нека не оставяме шайка развилнели се кресльовци да ни заблудят с кодове, флашки и листчета.

Изборите са сила.

Гласувайте.

Sylvia Atipova

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.