Добре дошли в прекрасния нов свят

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dobre-doshli-v-prekrasniya-nov-svyat/26514 SvobodnoSlovo.eu
Добре дошли в прекрасния нов свят

 

Чувстват ли се французите щастливи и доволни, че са изпълнили цивилизационния си дълг и са приели бежанци и мигранти в държавата си? Чувстват ли се хуманни, че трябва да свикват с чужди порядки в собствената си държава? Чувстват ли, че са постъпили правилно като гледат какво се случи вчера в Париж? Какво мислят за нарастващата в пъти престъпност? И за това, че вече не знаеш като седнеш да пише кафе, дали някой няма да го вдигне във въздуха?

Европа ритуално се самоуби след безумията на танте Меркел. Векове наред борба с нашествията, и накрая поднасяне на Европа на поднос заради указанията на САЩ. Това поискаха, това получиха.

Проблемът не е в хората. А в това, че за тях толерантността е признак на слабост. Те идват тук с мисия. Идват с различните си обичаи, култура, възпитание. Идват от държави, в които е нормално деца да се учат да стрелят и убиват. Идват от държави, в които е нормално жени да бъдат пребивани с камъни на публични екзекуции, в които за опетняване на семейна чест директно се коли. На такива хора цивилизационен избор не им трябва. Това е тяхната цивилизация. И нашата няма да я приемат.

Докато не се осъзнаем, това ще продължава. Вода и олио не могат да се смесват в хомогенна течност. Излишната толерастия убива. И това е ЕС и Шенген, които толкова превъзнасяме. Може би искаме утре това да се повтори в София!?!

Елена Гунчева-Гривова

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.