ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dovolni-li-ste/715 SvobodnoSlovo.eu
ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ?

Както и казах, вече седмица депутатите са занимават със себе си и разделянето на сладки постове в парламента. Естествено, има много по-важни неща, които трябва да се свършат, но усвояването на власт за тях е приоритетно. С голямо съжаление винаги гледам гласуването на постоянните комисии. Обикновено в тях влизат не хора, които разбират нещо, а хора, които са верни на партията и трябва да им се намери пост за заслугите. Поради тези политически назначения и поради властта, която дават, споровете са на макс. Естествено, въвеждането на еврото и оръжията за Окраината също са им приоритети.

За да има бюджет, трябва да се избере правителство или поне да са избрани постоянните комисии, та да може в тях да се разглежда нещо съществено. Но май депутатите бърза работа нямат.Разбират много добре, че този парламент е негоден и ефимерен и се опитват да удължат края му, за да усвояват заплати и привилегии. Скандалите в държавата не са защото пенсионерите всеки ден изпадат в шок от цените в магазините, а защото Руди Гела казал, че някой някъде бил казал на някого той да не става шеф на спортната комисия. И с това ни занимават по цял ден, докато на всички ни не започне да ни се повдига от политика.

Явно е, че политическата система издиша и в този си вид е напълно негодна и дори вредна. И въпросът е какво да направим, за да не се мултиплицира грешката в бъдеще? Явно трябва обществен натиск, защото политиците сами няма да се ограничат и променят. Бъдещето ще покаже правилното решение.

Елена Гунчева- Гривова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.