ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ДВАМА - ЗА КИРИЛ И ЗА ПРЕМИЕРА ПЕТКОВ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/edna-istoriya-za-dvama-za-kiril-i-za-premiera-petkov/3388 SvobodnoSlovo.eu
ЕДНА ИСТОРИЯ ЗА ДВАМА - ЗА КИРИЛ И ЗА ПРЕМИЕРА ПЕТКОВ

Тези двамата едва ли знаят колко струва един хляб. Но сигурно са чували за търговската верига "Фантастико" - магазини за храни и напитки, в които цените не са никак ниски. "Фантастико" има в повечето по-големи и по-малки градове.

Такъв супермаркет имаме и в малкия провнциален град, в който живея от двадeсетина години. Та вчера в провинцалния ни "Фантастико" са били забелязани две украинки. Около 25-годишни. Модно облечени, с разните му маникюри, аксесоари и пр. Натокани, както казват в пловдивско. И в това няма нищо лошо. Напротив. Вероятно много наши момичета биха искали да изглеждат така...

Та милите, красиви момичета - бежанци се опитали да влязат в разговор с касиерката на украински, но без резултат. И спокойно минали на руски език, на много добър руски. Напазарували си една бутилка водка "Русский стандарт", две кутии червено сухо вино по 3 литра едната, 5 кутии цигари "HEETS" и още 5 "FIIT REGULAR", една опаковка разфасовано пушено свинско филе, няколко дребни опавски скъпи ядки. Сметката - не много голяма, но на фона на стоящата зад тях съгражданка, купила от най-евтиния козунак, май изглеждала фантастична. И то не за храна, а само за придатък към храната. Сетне се метнали на скъпата си лимузина и отпрашили в неизвестна посока.

Това ми разказа един приятел, очевидец и свидетел на този пазарски и битов епизод. Коментарът му беше, че за първи път вижда украински бежанци, а риторичният му въпрос всички бежанци ли изглеждат така остана незададен.

Аз мисля, че приятелят ми няма да се лиши от една заплата и да я дари за каузата на воюваща Украйна. Мисля още, че нито Кирил, нито Петков знаят това.

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.