ЕПОПЕЯ, ПЪЛНА С ГЕРОЙСТВО И СРАМ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/epopeya-palna-s-geroystvo-i-sram/194 SvobodnoSlovo.eu
ЕПОПЕЯ, ПЪЛНА С ГЕРОЙСТВО И СРАМ!

Епопеята със Сашко приключи с ура и фойерверки! "Министри, царе и придворни кокетки" ( Смирненски ) - разбирай министри, президент и мисирки - показаха изключителното си човеколюбие и загриженост! Линейката с малкия "беглец", съповождана от полицейски коли - като ескорт на държавен глава - победоносно пристистигна в Пирогов. Докторите си строшиха краката да посрещнат на носилка малкия любимец на нацията, спасен от добрите чичковци от МВР - същите доктори, които на 22 май 2021 г. с каруцарски попържни върнаха линейката от Враца, докарала в Спешната болница умиращата ми дъщеря. Такива са преображенията на хуманността в бяла престилка.

Всичко мина чудесно! Задачката е преизпълнена. Тупурдията на деветдневната всенародна любов към малкото момче от Перник успя да измести от паметта на българите пресния случай с убийството на полицая от Елхово. Вече никой не се пита за съмнителните обстоятелства, при които полицай Бъчваров бе застрелян. Никой не иска разяснения. Никой не настоява да бъде изслушан единственият свидетел на убийството пред цялото общество. Никой няма да иска правосъдие за този чудовищен казус, разкрил толкова истини за пълното безхаберие на властниците - истинските екзекутори на младежа с пагони от Елхово. Осиротелите му родители ще го оплакват тихо, гледайки по телевизора ликуващата суматоха около Сашко от Перник.

Тая плакатна, лъскава, обидна със своята рекламна цел, кампания, е в пряка връзка със случая на границата - народът се нуждае от зрелища, за да не задава въпроси. Държавните престъпления трябва да бъдат изместени от някакви битови случки на екраните. И тутакси ми минава през ума една еретическа мисъл: българските управници дават доста пари за класни имиджови консултанти - дали пък цялата истерия с изчезването на Сашко не е била организирана от начало докрай?

Извинявайте, но си го помислих ...

Защото хората, които не са пълни дебили, вече се питат - как така дванайсетгодишният Сашко е оцелял по фланела в ноемврийския студ, без храна и вода, че дори и бос? И на какво се дължи чудото да бъде "намерен" в местност, която е претърсена десетки пъти през изминалиге девет дни?

Абсурдистан с магическа пръчица се превърна в страна на "добрите чудеса" и "загрижените чичковци". Епопея, пълна с пиар и срам!

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.